Δες ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για το παλιό -αυθεντικό- Ράλι Παρίσι-Ντακάρ

Σχετικά άρθρα

Το Ράλι Ντακάρ, παλαιότερα γνωστό ως Ράλι Παρίσι-Ντακάρ, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Amaury Sport. Για πρώτη φορά έγινε το 1978, όπου οι οδηγοί ξεκινούσαν από το Παρίσι και έφταναν στην πόλη Ντακάρ, στη Σενεγάλη. Λόγω, όμως, των ταραχών και των απειλών για την ομαλή διεξαγωγή του στη Μαυριτανία, ο αγώνα του 2008 ακυρώθηκε και από την επόμενη χρονιά διεξάγεται στις χώρες της Νότιας Αμερικής. Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές συμμετοχές, με τις πρώτες να αποτελούν συνήθως περίπου το 80% των συμμετεχόντων.

Στο παραπάνω ντοκιμαντέρ θα δεις την αφήγηση της ιστορίας του Thierry Sabine, ενός Γάλλου αναβάτη μοτοσικλέτας, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Ράλι Ντακάρ. Ο Thierry -έτρεχε στον αγώνα από το Αμπιτζάν, της Ακτής Ελεφαντοστού, στη Νίκαια της Γαλλίας, το 1977- χάθηκε στην έρημο Tenere. Εξαιτίας αυτού ο Γάλλος σκέφτηκε να κάνει έναν αγώνα σε πολύ δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες, και στα τέλη του ίδιου έτους διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον αγώνα από το Παρίσι στο Ντακάρ.

Ο Thierry πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αγώνα σε αυτό που είναι σήμερα, μέχρι να χάσει τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου, περίπου δέκα χρόνια μετά το εναρκτήριο Ράλι Ντακάρ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...