GP Μπαχρέιν 2018, FP1: Ταχύτερος ο Ricciardo

Σχετικά άρθρα

FP1

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Daniel Ricciardo στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, σε μία πίστα που θεωρητικά δεν είναι η καλύτερη για τη Red Bull Racing, λόγω των μεγάλων ευθειών. Ο Αυστραλός πέρασε πρώτος στο τελευταίο μέρος της περιόδου, δείχνοντας πως η αυστριακή ομάδα έχει ίσως κάποιες ελπίδες απέναντι στις Mercedes και Ferrari, οι οποίες έχουν δυνατότερους κινητήρες, αν και ακόμα είναι νωρίς για να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Στη δεύτερη θέση ο Valtteri Bottas, με τον Kimi Raikkonen να είναι ένα δέκατα πιο αργός, στην τρίτη θέση. Ο Sebastian Vettel στην τέταρτη θέση, μπροστά από τους Lewis Hamilton, Romain Grosjean, Pierre Gasly, Carlos Sainz, Kevin Magnussen και τον Nico Hulkenberg που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ας δούμε πώς κύλησε το FP1:

Ο καιρός ήταν πολύ καλός, ο ουρανός ήταν καθαρός και τα θερμόμετρα έδειχναν τους 30°C στον αέρα και τους 42°C στην άσφαλτο. Ο Verstappen ήταν ο πρώτος οδηγός που έβγαινε στην πίστα, όμως τον ακολούθησαν γρήγορα κι άλλοι οδηγοί για το installation lap. Η MCL33 του Alonso είχε επάνω της μπογιά και συσκευές μέτρησης των αεροδυναμικών πιέσεων, προκειμένου οι μηχανικοί να επιβεβαιώσουν κάποια δεδομένα.

Πρόβλημα για τον Verstappen πριν καν συμπληρωθούν τα δέκα λεπτά από το ξεκίνημα. Το turbo του R.E.18 παρουσίασε πρόβλημα, με τον ίδιο να προσπαθεί να επιστρέψει ανεπιτυχώς στα pits, έτσι σταμάτησε στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Οι κριτές στη συνέχεια έσπρωξαν την RB14 στο γκαράζ της αυστριακής ομάδας.

Η δράση συνεχίστηκε και ο πρώτος που ολοκλήρωσε γύρο ήταν ο Ocon, με τη επίδοσή του να είναι στο 1:35.6. Ο Perez τον ακολούθησε και ήταν λίγο πιο αργός, ωστόσο στη συνέχεια βελτίωσε και πέρασε για λίγο μπροστά. Ο Ricciardo μπήκε κι αυτός στο παιχνίδι των χρόνων, όντας αρχικά 13 χιλιοστά πιο αργός, με τη μέση γόμα.

Λίγο μετά τα πρώτα 20 λεπτά, ο Raikkonen ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα, με 1;33.7, με τη μέση γόμα. Ίδια ελαστικά φορούσε και ο Vettel, παίρνοντας αρχικά τη δεύτερη θέση, έχοντας διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον team-mate του, την στιγμή που ο Bottas ξεκινούσε τον δικό του γρήγορο γύρο, για να πάρει την πρώτη θέση, κατεβάζοντας κατά μισό δευτερόλεπτο τον χρόνο του Vettel, αλλά φορούσε τη μαλακή γόμα.

Ο Hamilton ήταν ακόμα πιο γρήγορος στη συνέχεια, κερδίζοντας δύο δέκατα, για το 1:33.0, όσο ο Leclerc είχε ένα μικρό τετ-α-κε στη Στροφή 8. Ο Hamilton συνέχιζε να κινείται γρήγορα, έτσι έγραψε το 1:32.5, για να γίνει ο πρώτος που σπάει το 1;33. Πολύ μαλακά ελαστικά για τον Alonso, όμως δεν  ήταν γρήγορος στον πρώτο του γρήγορο γύρο με αυτά, παραμένοντας έτσι στην 9η θέση.

Πλησιάζαμε το πρώτο 40λεπτο και η δράση είχε μειωθεί σημαντικά στην πίστα, αφού όλοι οι οδηγοί επέστρεψαν στα pits, προκειμένου να επιστρέψουν ένα σετ ελαστικών στην Pirelli, αλλά και να προετοιμάσουν τα μονοθέσιά τους για το δεύτερο μισό της διαδικασίας. Hamilton, Bottas, Vandoorne, Raikkonen, Vettel, Gasly, Grosjean, Hulkenberg, Ricciardo και Magnussen οι δέκα πρώτοι οδηγοί.

Ο Alonso έσπασε τη σιωπή και βγήκε με την πολύ μαλακή γόμα, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση, δύο δέκατα πίσω από τον Bottas και εφτά δέκατα μακριά από τον Hamilton, χωρίς ο γύρος του να είναι αλάνθαστος, αφού έκανε ένα λάθος στην τελευταία στροφή. Την πολύ μαλακή γόμα έβαλε και ο Grosjean, για να πάρει την πρώτη θέση, καθώς ήταν 16 χιλιοστά ταχύτερος από τον Hamilton.

Ολοένα και αυξανόμενη η δράση, με την άσφαλτο να γίνεται πιο καθαρή, αφού στο ξεκίνημα υπήρχε πολλή σκόνη. Ο Hamilton βγήκε ξανά με τα μαλακά, όμως έκανε λάρος στη Στροφή 10, μπλοκάροντας αρκετά έντονα, βγαίνοντας στη συνέχεια εκτός πίστας, έτσι καταστράφηκε ο γύρος του που ξεκίνησε με ταχύτερο χρόνο στο πρώτο κομμάτι.

Στον επόμενο γύρο, ο Βρετανός βελτίωσε σε 1:32.2, όμως ο Bottas έγινε ο πρώτος που διαλύει το 1:32, μιας και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:31.3, όντας 908 χιλιοστά ταχύτερος από τον team-mate του, δείχνοντας παράλληλα τη δυναμική της Mercedes. Ο Raikkonen θέλησε να απαντήσει, έτσι πέρασε στη δεύτερη θέση, με τα μαλακά, επίσης, ελαστικά. Ο Φινλανδός ήταν 94 χιλιοστά πιο αργός από τον συμπατριώτη του.

Ο Vettel βγήκε στην πίστα στα 22 λεπτά για το τέλος, με τη μαλακή γόμα, γράφοντας αμέσως μοβ στο πρώτο κομμάτι. Πράσινο στο δεύτερο κομμάτι για το τελικό 1:31.4, μόλις 12 χιλιοστά πίσω από τον team-mate του και 106 χιλιοστά από τον Bottas, χάνοντας λίγο χρόνο στο τελευταίο κομμάτι. Ο Alonso ξανά με την πολύ μαλακή γόμα, την ώρα που ο Ricciardo έβγαινε με τα μαλακά.

Ο Αυστραλός κινήθηκε αρκετά γρήγορα και ανέβηκε από την 18η θέση στην πρώτη, με 1:31.0, σημειώνοντας μοβ στο δεύτερο και το τρίτο κομμάτι. Μάλιστα, η διαφορά από τον Bottas ήταν τρία δέκατα, δείχνοντας πως η RB14 μπορεί να γίνει γρήγορη παρά τις μεγάλες ευθείες. Είχαμε περάσει στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι περισσότεροι πιλότοι γυρνούσαν για τα τελευταία περάσματα.

Ο Verstappen παρέμενε στο γκαράζ, με τους μηχανικούς του να δουλεύουν πάνω στο πρόβλημα του κινητήρα. Δεν βλέπαμε βελτίωση των χρόνων, όσο ο Hamilton συνέχιζε να πατάει εκτός στην έξοδο της Στροφής 4. Τίποτε αξιόλογο δεν συνέβη μέχρι τον μηδενισμό του χρονομέτρου.

Το FP2 θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

Τα highlights

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα