Πωλείται μια Koenigsegg Agera R

Σχετικά άρθρα

H Koenigsegg Agera R παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2011, στην έκθεση της Γενεύης, και μέχρι το 2014 που διήρκεσε η παραγωγή της, βγήκαν από το εργοστάσιο της σουηδικής εταιρίας 18 αυτοκινήτα. Ένα εξ αυτών είναι το συγκεκριμένο, και το οποίο είναι από τα τελευταία που παράχθηκαν. Από το 2014 έχει διανύσει μόλις 4.989 χλμ. και διαθέτει τις αναβαθμίσεις που έφερε η Koenigsegg ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του μοντέλου.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο φορά τον twin-turbo V8 5.0 λίτρων κινητήρα (που μπορεί να καταναλώσει και βιοκαύσιμο E85) και αποδίδει 1140 άλογα με 1200 Nm όταν καταναλώνει E85, ενώ με χρήση 95 οκτανίων βενζίνης αποδίδει 960 άλογα με 1100 Nm ροπής, με τον κόφτη να αγγίζει τις 7.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ζυγίζει 1.330 κιλά.

Σχεδιαστικά σε σχέση με την “απλή” Agera έχει μερικές μικρές αλλαγές όπως η πίσω αεροτομή που είναι παρόμοια με αυτή του CCXR. Ακόμα, διαθέτει νέα μπροστά και πίσω spoiler τα οποία παρέχουν επιπλέον 20 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 250 χλμ/ώρα. Η Agera R έχει carbon monocoque πλαίσιο και body panel με την ακαμψία να είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και η αφαιρούμενη οροφή δεν την μειώνει.

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο του κόσμου το οποίο φορά one piece carbon ζάντες οι οποίες έχουνε κατασκευαστεί από την Koenigsegg μέσω της τεχνολογίας των Σουηδών που έχουν ονομάσει Aircore Technology. Οι τροχοί ζυγίζουν 20 κιλά λιγότερα, αφαιρώντας σημαντικό αναρτώμενο βάρος ενώ προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τις κλασσικές ζάντες αλουμινίου. Το μόνο μεταλλικό μέρος πάνω στην ζάντα είναι η βαλβίδα των ελαστικών, αφού όλα τα υπόλοιπα είναι ένα μονοκόμματο κομμάτι carbon.

Η Agera R είναι, επίσης, το πρώτο αυτοκίνητο του κόσμου όπου η επιφάνεια των κυλίνδρων του κινητήρα είναι από νανοτεχνολογία της ANS, μειώνοντας έτσι την τριβή και την κατανάλωση του καυσίμου. Η Koenigsegg είχε συνεργαστεί με την γνωστή Σουηδική εταιρία κατασκευής αναρτήσεων Öhlins Racing, και κατασκεύασαν μαζί την Triplex ανάρτηση.

Φορά ειδικά ελαστικά της Michelin που έχουν αναπτυχθεί για την Agera R, τα οποία έχουνε προδιαγραφές τελικής ταχύτητας έως και 419 χλμ/ώρα, κάνοντας τα ταχύτερα ελαστικά του κόσμου που είχαν κατασκευαστεί ποτέ, σύμφωνα με την Koenigsegg.

ΠηγήiLusso

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...