Τον Μάιο του 2014, ο Zagato παρουσίασε στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este την 5-95, η οποία αποτελεί άλλη μια μοναδική δημιουργία του ιταλικού οίκου, έπειτα από συνεργασία με την Lamborghini. Όταν παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο ήταν one-off, για τον Albert Spiess, “έναν από τους πιο σημαντικούς συλλέκτες Lamborghini στον κόσμο”, αλλά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο υπήρξαν φήμες ότι θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή, κάτι που τελικά συνέβη.

Η Lamborghini 5-95 Zagato κατασκευάστηκε με αφορμή τα 95α γενέθλια της Lamborghini και ως βάση, χρησιμοποιήθηκε μία Lamborghini Gallardo LP570-4, με τον Andrea Zagato να είχε δηλώσει ότι “είναι το πιο συγκλονιστικό project στην ιστορία της Lamborghini”.

Πρόσφατα, όμως, στο site του Zagato εμφανίστηκε η παραπάνω φωτογραφία, που απ’ότι φαίνεται ότι αποτελεί την roadster έκδοση του αυτοκινήτου. Το ονομάζει 2018 Lamborghini L595 Zagato, και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν αυτό πρόκειται για ένα concept, μια one-off δημιουργία ή θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή για μερικούς συλλέκτες.

Να θυμίσω ότι το φετινό Concorso d’Eleganza στη Villa d’Este θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 27 Μαΐου.

 • david17

  mono emena mou fenete asximo…..???

  • elaspre

   Πίστεψε με όχι!
   αυτή η εταιρία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και χρόνια, εξαιτίας της έχουν καταστραφεί πολλά αυτοκίνητα,σε απλά Ελληνικά μας έχει γαμι…ει τα μάτια με τα εκτρώματα της!