2048

Κάποιοι τυχεροί την είδαν από κοντά στο φετινό Concorso d’Eleganza στη Villa d’Este, και σύμφωνα με αγγλικά μέσα κάποιοι ακόμα πιο τυχεροί (;;) θα έχουν την ευκαιρία να την αποκτήσουν, καθώς η Lamborghini σκέφτεται σοβαρά την περιορισμένη παραγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης.

Lamborghini 5-95 Zagato

Το αυτοκίνητο είναι άλλη μία μοναδική δημιουργία του Zagato, έπειτα από συνεργασία με την Lamborghini, για έναν από τους πιο σημαντικούς συλλέκτες “ταύρων” στον κόσμο, τον Albert Spiess. Κατασκευάστηκε με αφορμή τα 95α γενέθλια της Lamborghini και ως βάση, χρησιμοποιήθηκε μία Lamborghini Gallardo LP570-4 γιατί όπως μας λέει ο Andrea Zagato “είναι το πιο συγκλονιστικό project στην ιστορία της Lamborghini”. Από εκεί και πέρα, οι σχεδιαστές “ξεσάλωσαν”. Για την ιστορία, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλες αλλαγές (στα μηχανικά μέρη ή το εσωτερικό) που δεν φαίνονται.

Όποτε και αν τελικά πάρει το πράσινο φως για παραγωγή είναι σίγουρο ότι θα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες με εκκεντρικό γούστο και θα κοστίζει ένα πακτωλό χρημάτων.