Η τελευταία McLaren-Ford MP4/8A του Ayrton Senna αναμένεται να πιάσει €5 εκατ.

Σχετικά άρθρα

Τέλη Ιανουαρίου, ο οίκος Bonhams είχε ανακοινώσει ότι στις 11 Μαΐου, στην δημοπρασία του στο Monaco θα βγει στο σφυρί η McLaren-Ford MP4/8 του 1993, με την οποία ο Ayrton Senna κέρδισε τον αγώνα στους δρόμους του πριγκιπάτου.

Αυτό που δεν είχαμε τότε ήταν φωτογραφίες του μονοθεσίου που θα βγει στο σφυρί, ούτε την εκτιμώμενη αξία πώλησης του. Σήμερα έχουμε και τα δύο, καθώς πιστεύεται ότι θα πιάσει μια τιμή κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, με τον οίκο να αναφέρει ότι η McLaren είναι σε λειτουργική κατάσταση.

Ο Βραζιλιάνος τερμάτισε το 1993 – την τελευταία του σεζόν με τη McLaren – στην δεύτερη θέση, 16 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Alain Prost. Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, με αριθμό πλαισίου #6, ο Senna πήρε την έκτη και τελευταία του νίκη του στο Μονακό, ρεκόρ που εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα, 25 χρόνια μετά.

Ο Senna οδήγησε το μονοθέσιο σε άλλους επτά αγώνες εκείνο το έτος, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση -πίσω από τον Prost- στο ντεμπούτο του μονοθεσίου στον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος, στο ισπανικό Grand Prix.

Μετά το Ιταλικό Grand Prix, όπου ο Senna εγκατέλειψε μετά από επαφή με τον Damon Hill και στη συνέχεια με τον Martin Brundle, το συγκεκριμένο πλαίσιο χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρικό για τους δύο τελευταίους αγώνες στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Δε ξέρω για σένα, αλλά εγώ ήδη άλλαξα το wallpaper του κινητού μου.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...