Και εγένετο η Automobili Pininfarina, εταιρία πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Από Φεβρουάριο του 2016 έγιναν για πρώτη φορά γνωστές οι προθέσεις της Mahindra να κάνει τον Pininfarina premium αυτοκινητοβιομηχανία. Λίγες ημέρες μετά την φετινή έκθεση της Γενεύης, ο CEO της εταιρίας, Paulo Pininfarina, έκανε γνωστές τις φιλοδοξίες του, και ο Pininfarina από σχεδιαστικός οίκος να γίνει η πρώτη πολυτελής ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητες του.

Η Mahindra κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της το 76,06% των μετοχών της ιταλικής εταιρίας, και σήμερα μαθαίνουμε ότι οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Automobili Pininfarina. H μάρκα θα εδρεύει στην Ευρώπη και θα παράγει υψηλής τεχνολογίας, εξαιρετικών επιδόσεων πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα για τους πιο απαιτητικούς πελάτες παγκοσμίως. Η ανακοίνωση δεν έβγαλε στο φως πολλές λεπτομέρειες, αλλά ακούγεται ότι η Pininfarina θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και η Mahindra θα παρέχει την τεχνολογία για τα μηχανικά σύνολα.

O Pininfarina θέλει να βγάλει στην αγορά το 2020 ένα ηλεκτρικό hypercar, που για την ώρα ονομάζεται PF-Zero και θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, κοστίζοντας 2 εκατ. ευρώ. Αργότερα θα ακολουθήσουν και τρία αμιγώς ηλεκτρικά crossovers, με το ένα να τοποθετείται απέναντι από τα μοντέλα της κατηγορίας της Porsche Macan, το δεύτερο (PF-Two) απέναντι από την Cayenne και το τρίτο (PF-One) απέναντι από την Lamborghini Urus.

Ο πρόεδρος του Mahindra Group, Anand Mahindra, υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα αναπτύξει αυτοκίνητα για σπάνιους συλλέκτες, που μόνο ελάχιστοι ειδήμονες θα μπορούν να τα αποκτήσουν. Συνέχισε λέγοντας ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον και η Automobili Pininfarina θα δημιουργήσει το τέλειο πολυτελές όχημα, που θα δώσει στους εραστές των αυτοκινήτων την ελευθερία να ταξιδεύουν χωρίς να επιβαρύνουν τον πλανήτη.

Paolo Pininfarina

Ο πρόεδρος της Pininfarina, Paolo Pininfarina, εξήρε επίσης την ανακοίνωση, καθώς είπε:

Αυτό το project βοηθάει εμένα και την οικογένειά μου να πραγματοποιήσουμε το όνειρο του παππού μου, που ήταν να δει εξαιρετικά πρωτοποριακά αυτοκίνητα στους δρόμους αποκλειστικά με την επωνυμία του Pininfarina.

Να θυμίσω, ότι τα τελευταία τρία χρόνια, στην έκθεση της Γενεύης, ο οίκος Pininfarina έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά πρωτότυπα: το H2 Speed concept το 2016, το H600 Concept το 2017, και το HK GT Concept φέτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...