Τα τελευταία τρία χρόνια, στην έκθεση της Γενεύης, ο οίκος Pininfarina έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά πρωτότυπα: το H2 Speed concept το 2016, το H600 Concept το 2017, και το HK GT Concept φέτος.

Κοινός παρανομαστής και των τριών αυτοκινήτων είναι ότι κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, έχοντας αφήσει στο παρελθόν τα οικονομικά προβλήματα, μετά την εξαγορά του από την ινδική Mahindra, πλέον επικεντρώνεται με το πως θα μπορέσει να αποκτήσει εμπορικά κέρδη, με τον CEO της εταιρίας, Paulo Pininfarina,, να έχει φιλοδοξίες να επεκτείνει τις δραστηριότητες του, και από σχεδιαστικός οίκος να γίνει η πρώτη πολυτελής ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

O Pininfarina θέλει να βγάλει στην αγορά το 2020 ένα ηλεκτρικό hypercar, που για την ώρα ονομάζεται PF-Zero, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τρία αμιγώς ηλεκτρικά crossovers, με το ένα να τοποθετείτε απέναντι από τα μοντέλα της κατηγορίας της Porsche Macan, το δεύτερο (PF-Two) απέναντι από την Cayenne και το τρίτο (PF-One) απέναντι από την Lamborghini Urus.