Στην έκθεση του Πεκίνου την επόμενη εβδομάδα η Buick θα παρουσιάσει το Enspire concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV και σήμερα μας δίνει τις πρώτες φωτογραφίες και λεπτομέρειες αυτού. Το concept μας δείχνει ένα μοντέλο παραγωγής που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη Κίνα στο εγγύς μέλλον και κίνηση παίρνει από δύο eMotion ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 550 ίππων.

H κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4 δευτ. Η Buick δεν αναφέρει την χωρητικότητα των μπαταριών, αλλά ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 600 χλμ. Ακόμα, το Enspire υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, και σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρία το 80% των μπαταριών μπορεί να φορτίσει σε μόλις 40 λεπτά.

Αισθητικά, το πρωτότυπο έχει τολμηρή εμπρός όψη με μια μεγάλη μάσκα, που πλαισιώνεται από εισαγωγές αέρα. Ακόμα υπάρχουν λεπτά φωτιστικά σώματα, και ανάγλυφο καπό, με το σπορ στυλ του crossover να συνεχίζεται με την έντονα κεκλιμένη οροφή και τα μυώδη πίσω φτερά. Οι δυναμικές γραμμές του ολοκληρώνονται από τις αεροδυναμικές πλαϊνές ποδιές και τις κάμερες στην θέση των καθρεφτών.

Στο πίσω μέρος, το Enspire είναι εξίσου όμορφο όπως και το μπροστινό, καθώς υπάρχουν λεπτά -οριζόντια φώτα, τα οποία συνδέονται με μια λωρίδα χρωμίου, ενώ υπάρχει και μια αεροτομή οροφής. Στο εσωτερικό, η εταιρία λέει ότι το Enspire έχει μια πολύ ευρύχωρη καμπίνα, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την τεράστια οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να τραβούν τα βλέμματα.

Εκτός από το Enspire, η Buick αποκάλυψε σήμερα και το Velite 6 σε hatchback και wagon έκδοση αμαξώματος. Αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Velite concept, και μηχανικά διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύνολο, το οποίο συνδυάζει έναν 1.500άρη κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με την εταιρία η μέση κατανάλωση του είναι 1,4 λίτρα/100 χλμ., με την συνολική του αυτονομία να αγγίζει τα 700 χλμ.

Το Velite 6 θα προστεθεί στη γκάμα της εταιρίας μαζί με το Velite 5, θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της κοινοπραξίας Shanghai-GM στη Κίνα και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Να θυμίσω, ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά της Buick παγκοσμίως. Από τα 1,4 εκατ. αυτοκίνητα που πούλησε η Buick κατά το 2017, τα σχεδόν 1,2 εκατομμύρια πουλήθηκαν στη Κίνα.