Πριν περίπου δέκα ημέρες, η Porsche ανακοίνωσε ότι με μια ειδικά αναβαθμισμένη παραλλαγή της 919 Hybrid κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ ταχύτερου γύρο στο Spa-Francorchamps. Απ’ότι φαίνεται, όμως, αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς με το παρακάτω teaser video η γερμανική εταιρία φαίνεται ότι είναι έτοιμη να “σπάσει” τα ρεκόρ και από άλλες πίστες, όσο ανούσιο και αν είναι αυτό, καθώς από την στιγμή που δεν υπόκειται σε κανένα περιορισμό προσφέρει μόνο εντυπωσιασμό. Χωρίς απαραίτητα να είναι κακό αυτό…

Να θυμίσω ότι στο Spa οδηγός ήταν ο Neel Jani, και πίσω από το τιμόνι της Porsche 919 Hybrid Evo -στα 7.004 χλμ της διαδρομής της πίστας- σημείωσε χρόνο 1:41.770, διαλύοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου (1:42.553) που είχε πετύχει πέρυσι στην ίδια πίστα ο Lewis Hamilton. Μάλιστα ο χρόνος αυτός είναι κατά 12 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον ταχύτερο χρόνο που είχε πετύχει πέρυσι η 919 Hybrid κατά τον 6ωρο αγώνα του Spa στο WEC.

Τέλος, με βάση του πρώτους τρεις αγώνες της φετινής σεζόν της F1, θεωρώ δεδομένο ότι στις κατατακτήριες του αγώνα του Βελγίου -στα τέλη Αυγούστου- ο χρόνος της Porsche θα αποτελέσει εύκολα παρελθόν.