Το VW Group ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τις δοκιμές παρκαρίσματος με αυτόνομα αυτοκίνητα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πάρκινγκ που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Αμβούργου, έτσι ώστε να προσφέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην αγορά το 2020.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών εφαρμογών της VW, Johann Jungwwirth:

Η αυτόνομη στάθμευση οχημάτων θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία μια βολικής και δίχως στρες κινητικότητας για τους πελάτες μας.

Έτσι, σκοπός μας είναι να εκλαϊκεύουμε την τεχνολογία αυτή και να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο προσιτή.

Αρχικά το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε πολυώροφα πάρκινγκ στα οποία δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε άλλα οχήματα, ενώ στη πορεία το σύστημα θα δοκιμαστεί και σε μικτές συνθήκες, με τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν και να κινούνται αυτόνομα στα ίδια μέρη που κυκλοφορούν και παρκάρουν και οι υπόλοιποι οδηγοί.

Ο Jungwwirth συμπλήρωσε:

Ο σαφής στόχος μας είναι η αυτόνομη οδήγηση οχημάτων που διευκολύνουν την κινητικότητα για όλους με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό δίνει στους ανθρώπους χρόνο και ποιότητα ζωής, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια στους δρόμους.

  • μα οχι!!! θα μας στερησουν και την απολαυση του να ριχνεις ακαταπαυστα καντηλια οσο ψαχνεις κανα 2ωρο να παρκαρεις !!!!
    αυτην την αυτοκινηση θελουμε ??? :-P

  • Smartass

    Πόσους αιώνες θα χρειαστεί ο Όμιλος για να αναπτύξει τεχνολογία ώστε να προκύψει κάτι ανάλογο με το “e-Pedal” της NISSAN;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;