Η Lada παρουσίασε το Vesta Cross Sedan με απόσταση από το έδαφος στα 203 χλστ.

Σχετικά άρθρα

H Lada έχει στην γκάμα της εδώ και περίπου έναν χρόνο το Vesta Cross, το οποίο είναι η υπερυψημένη έκδοση της station wagon έκδοσης του μοντέλου. Σήμερα, η ρώσικη εταιρία μας δείχνει το Vesta Cross Sedan, το οποίο -όπως βλέπεις- είναι η αντίστοιχη έκδοση του sedan μοντέλου.

Η Lada περιγράφει το Vesta Cross Sedan ως το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του παγκοσμίως και έρχεται να προστεθεί στα Vesta sedan, Vesta station wagon και Vesta Cross. Το αυτοκίνητο διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που φτάνει τα 203 χλστ. και είναι μεγαλύτερη από αρκετά SUV, όπως για παράδειγμα το VW Tiguan και Toyota RAV4. Ακόμα εφοδιάζεται με τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 205/50 και μαύρα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ το εσωτερικό δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας του Vesta.

Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην Lada B πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την μητρική εταιρία AvtoVaz, μια εταιρία που ανήκει στον όμιλο Renault-Nissan. Η Lada B πλατφόρμα είναι παρόμοια με την Renault-Nissan B πλατφόρμα, την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν αρκετά μοντέλα της, όπως τα Nissan Micra, Nissan Juke, Dacia Logan, Dacia Duster, Dacia Sandero και Datsun Go.

Μηχανικά εφοδιάζεται με έναν 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 106 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. με 148 Nm ροπή στις 4.200 σ.α.λ., και έναν 1.800άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 122 ίππων στις 5.900 σ.α.λ. με 170 Nm στις 3.700 σ.α.λ., οι οποίοι συνδυάζονται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει ένα επίσης 5-τάχυτο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων για τον δυνατότερο κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Lada Niva αποκτά ABS και ESP

Παρά το γεγονός πως το Lada Niva κυκλοφορεί από το 1977, το ρώσικo μοντέλο αρνείται να "πεθάνει" και η εταιρία ανακοίνωσε την MY2024 έκδοση...

Η Lada παρουσίασε το X-Cross 5, ένα rebadged μοντέλο της κινέζικης FAW

Η Renault διέκοψε τις σχέσεις της με τη Lada εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στην...