Αν από τις φωτογραφίες βρίσκεις ομοιότητες με το ευρωπαϊκό C3 Aircross δεν σε αδικώ, γιατί το C4 Aircross που θα κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας είναι πρακτικά ένα C3 Aircross με μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το C4 Aircross είναι 12 εκατοστά μακρύτερο, ενώ το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 6 εκατοστά. Έτσι, το μήκος του αγγίζει τα 4.270 χλστ., το πλάτος του τα 1.770 χλστ., και το ύψος του τα 1.615 χλστ., με το μεταξόνιο να είναι στα 2.655 χλστ.

Το επιπλέον μήκος και μεταξόνιο χαρίζει καλύτερους χώρους για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και ο χώρος αποσκευών. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Κίνα από την Dongfeng-PSA, και τοποθετείται ανάμεσα στο C3-XR και το C5 Aircross.

Μηχανικά, το C4 Aircross θα είναι διαθέσιμο με δύο τετρακύλινδρους κινητήρες, έναν 1.200άρη turbo με 136 άλογα και έναν 1.600άρη turbo με 167 άλογα. Και οι δύο συνδυάζονται είτε με ένα χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο, είτε με ένα αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο.

Τέλος, το αυτοκίνητο διαθέτει WiFi hotspot, ενώ είναι το πρώτο αυτοκίνητο που το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας “τρέχει” με το λειτουργικό σύστημα AliOs, της Alibaba.