Μετά την επιτυχία του Ranger Black Edition, η Ford λανσάρει μία νέα, ειδική έκδοση του Ranger. Το νέο Ranger Wildtrak X κάνει το ντεμπούτο του στη έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου στο Birmingham της Αγγλίας και διαθέτει ιδιαίτερα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά.

Για πρώτη φορά προσφέρεται στο μπλε (Performance Blue) χρώμα, με χαρακτηριστικές μαύρες λεπτομέρειες στη μάσκα. Ακόμα διαθέτει σπορ μπάρα, ράγες οροφής, πλαϊνά σκαλοπάτια, ζάντες αλουμινίου και λογότυπα Wildtrak, όπως και κάλυμμα χώρου φόρτωσης που ασφαλίζει.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα του περιλαμβάνει μαύρα δερμάτινα καθίσματα, με ραφές σε γκρι River Rock χρώμα για να δημιουργούν αντίθεση. Μηχανικά, το Wildtrak X προσφέρεται σε αμάξωμα Double Cab, με έναν 3,2-λίτρων TDCi diesel κινητήρα απόδοσης 200 ίππων, που συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η δύναμη μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, με την κατανάλωση να ανακοινώνεται στα 8,8 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 στα 231 γρ/χλμ.

Το μικτό βάρος του pick-up είναι 3.350 κιλά και τεχνολογικά εφοδιάζεται με το σύστημα “Adaptive Automatic Mode” το οποίο προσαρμόζει τις αλλαγές των ταχυτήτων ανάλογα με το στυλ οδήγησης, καθώς και με το σύστημα Grade Control Logic το οποίο κατεβάζει αυτόματα ταχύτητα όταν το όχημα κατεβαίνει μια κατηφόρα και έχει πατηθεί το πεντάλ του φρένου.