Μέτοχος της Tesla θέλει να ρίξει τον Musk από πρόεδρο της

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk εκτός από ιδρυτής, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, με τους μετόχους της εταιρίας να ψηφίζουν σύντομα μια πρόταση που θέτει σε κίνδυνο τη θέση του ως πρόεδρος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εντολή πληρεξούσιου, η πρόταση υποβλήθηκε από τον Jing Zhao, που κατέχει μόλις 12 μετοχές της εταιρείας και η οποία αναφέρει πως ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να είναι ανεξάρτητος.

Στην πρότασή του, ο Zhao σημειώνει ότι η σημερινή δομή ηγεσίας -όπου ένα άτομο μπορεί να υπηρετήσει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος- ήταν αποτελεσματική για την Tesla μόνο στα πρώτα της χρόνια. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι σήμερα η εταιρεία βρίσκεται σε ένα άκρως πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, οπότε είναι όλο και πιο δύσκολο για τον πρόεδρο να επιβλέπει την επιχείρηση και την ανώτερη διοίκηση της Tesla.

Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla συστήνει στους μετόχους να καταψηφίσουν την εν λόγω πρόταση και σε δήλωση του το συμβούλιο ανέφερε ότι η επιτυχία της Tesla δεν θα ήταν εφικτή εάν ήταν υπό την καθοδήγηση ενός άλλου στελέχους, που δεν θα είχε την καθημερινή ενασχόληση που έχει ο Elon Musk στην επιχείρηση. Ακολούθησε η στήριξη του συμβουλίου στον Musk, καθώς αναφέρει ότι ο Νοτιοαφρικανός θα πρέπει να συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος της Tesla για τις σημαντικές μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και το προσεκτικό management που απαιτείται.

Η πρόταση θα ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης των μετόχων της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...