Κατατακτήριες GP Αζερμπαϊτζάν 2018: Τρίτη σερί pole για Vettel

Σχετικά άρθρα

Κατατακτήριες

Την τρίτη του συνεχόμενη pole position κατέκτησε πριν από λίγο ο Sebastian Vettel, στις κατατακτήριες του Αζερικού Grand Prix. Αυτή ήταν η 53η pole position στην καριέρα του και θα ξεκινήσει από την καλύτερη θέση στον αυριανό αγώνα, έχοντας εκπληκτική απόδοση σήμερα. Δίπλα του θα βρεθεί ο Lewis Hamilton, που ήταν ταχύτερος από τον Valtteri Bottas.

Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Daniel Ricciardo, μπροστά από τους Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Esteban Ocon, Sergio Perez, Nico Hulkenberg και τον Carlos Sainz που ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ο Raikkonen θα μπορούσε να διεκδικήσει την pole position, αν δεν έκανε λάθος στη Στροφή 16, εκεί που τα κατέστρεψε όλα, αφού είχε σημειώσει μοβ στα δύο πρώτα κομμάτια. Ας δούμε πώς εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες.

Q1

Ο ουρανός ήταν και πάλι συννεφιασμένος και τα θερμόμετρα έδειχναν τους 22°C στην ατμόσφαιρα και τους 26°C στο οδόστρωμα. Στα πρώτα δύο λεπτά, σχεδόν όλοι οι οδηγοί είχαν εγκαταλείψει τα pits, για να γράψουν τους πρώτους τους γρήγορους γύρους. Ο Magnussen βρέθηκε προσωρινά στην πρώτη θέση, την ώρα που ο Grosjean ανέφερε κάποιο πρόβλημα στο κιβώτιο, με τον Γάλλο να ακινητοποιεί την VF-18.

Η διπλή κίτρινη σημαία καθυστέρησε τους οδηγούς από το να δείξουν την πραγματική τους ταχύτητα, μέχρι ο Verstappen να πιάσει κορυφή με 1:43.6, όμως λίγο αργότερα ο Ricciardo ήταν 3,5 δέκατα ταχύτερος από τον team-mate του, πατώντας φυσικά στην ultrasoft. Ο Raikkonen ήρθε για το 1:42.9, τη στιγμή που ο Vettel ήταν στο 1:43.1, παίρνοντας τη δεύτερη θέση.

Ο Hamilton πίσω από τον Ricciardo, στην τέταρτη θέση, όμως η διαφορά του από τον Αυστραλό ήταν μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Κάπου εκεί, ο Ocon έκανε έναν εκπληκτικό γύρο και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, όντας 36 χιλιοστά πίσω από τον Raikkonen, εκμεταλλευόμενος και το slipstream από τον Ricciardo στο τέλος του γύρου του.

Στα 6 λεπτά για το τέλος, ο Raikkonen βελτίωσε σε 1:42.5, όπως και ο Hamilton, όμως ο Βρετανός ήταν 1,5 δέκατο πιο πίσω και 69 χιλιοστά μπροστά από τον τρίτο Vettel. Οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί είχαν επιστρέψει στα pits, την ώρα που οι Red Bulls έγραφαν τους ταχύτερους γύρους τους. 1:43.1 και δεύτερη θέση από τον Verstappen, με τον Ricciardo να είναι δύο δέκατα πιο αργός.

Όσον αφορά τους πιο πίσω, ο Vandoorne βρισκόταν στην 16η θέση μερικά λεπτά πριν από το τέλος, πέντε θέσεις πίσω από τον Alonso. Ο Βέλγος κέρδισε μία θέση, μπαίνοντας τελικά οριακά στο Q2, μιας και ήταν μόλις 7 χιλιοστά ταχύτερος από τον Gasly, που βγήκε εκτός, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την σύγκρουση με τον Hartley, ο οποίος βρισκόταν στο μέσο της πίστας. Ο Stroll πέρασε την τελευταία στιγμή στο Q2, πετώντας εκτός τον Vandoorne.

Έτσι, από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Vandoorne, Gasly, Ericsson, Hartley και Grosjean.

Q2

Δίχως να χάνουν καθόλου χρόνο, όλοι πλην του Magnussen βγήκαν για το δεύτερο μέρος των κατατακτήριων. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως οι Ferrari, Red Bull και Mercedes βγήκαν με τα πολύ μαλακά, με τα οποία πιθανότατα θα ξεκινήσουν τον αυριανό αγώνα. 1:42.6 από τον Bottas, όταν ο Hamilton είχε ένα μεγάλο μπλοκάρισμα στον εμπρός αριστερά τροχό.

Ο Verstappen βρισκόταν στη δεύτερη θέση, με τον Vettel να είναι ένα δέκατο πιο αργός από τον Ολλανδό, στην τρίτη θέση. Μπλοκάρισμα και για τον Raikkonen, που βγήκε εκτός στη Στροφή 15, την ώρα που ο Hamilton ερχόταν πολύ γρήγορα, για το 1:42.6, όπως και ο team-mate του, μόνο που ο Βρετανός ήταν 3 χιλιοστά ταχύτερος.

Μία ακόμα έξοδος για τον Raikkonen, που βρισκόταν στην 13η θέση, επιστρέφοντας αμέσως μετά στα pits, με 5 λεπτά να απομένουν για το τέλος. Ο Ocon ήταν στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Ricciardo, με τον Hulkenberg να βρίσκεται στην γνώριμη γι’ αυτόν έβδομη θέση, μπροστά από τους Sirotkin, Alonso και Perez.

Στα τελευταία τρία λεπτά, και οι 15 οδηγοί πάτησαν πίστα. Ο Stroll ανέβηκε στην έβδομη θέση, όσο ο Raikkonen είχε πέσει 15ος και ζητούσε έναν καθαρό γύρο με τα ultrasoft, τα οποία φορούσε και ο Vettel, με τη διαφορά ότι ο Γερμανός μπορούσε να μην βελτιώσει, προκειμένου να ξεκινήσει αύριο με τα πολύ μαλακά, όπως πράγματι συνέβη.

Ο Raikkonen ανέβηκε στην πρώτη θέση με 1:42.5, ενώ έκπληξη προκαλούσε το γεγονός πως ο Ricciardo ήταν οριακά εντός, στην δέκατη θέση, καθώς ήταν πιο αργός από τις Force India και τις Renault.

Τελικά, εκτός Q3 έμειναν οι Stroll, Sirotkin, Alonso, Leclerc και Magnussen.

Q3

Όλοι στην πίστα στο πρώτο λεπτό, με τον Verstappen να είναι ο πρώτος που ξεκινάει γρήγορο γύρο. Ο Ολλανδός ολοκλήρωσε σε 1:42.0, με τον Ricciardo να είναι πάνω από τέσσερα δέκατα πιο αργός. 1:41.8 από τον Hamilton, ένα δέκατο μπροστά από τον Bottas, όμως ο Vettel ήρθε με το 1:41.4, δείχνοντας ότι δύσκολα θα τον απειλήσουν τα «Ασημί Βέλη».

Ο Raikkonen ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον team-mate του, στην έκτη θέση, μπροστά από τις Force India και τις Renault. Έμεναν έξι λεπτά για το τέλος όταν οι οδηγοί γύρισαν στα pits, ώστε να βάλουν φρέσκια ultrasoft γόμα για τον δεύτερο και τελευταίο γρήγορό τους γύρο.

Δύο λεπτά για το τέλος και όλα τα μονοθέσια ξανά στην πίστα. Μοβ από τον Hamilton στο πρώτο κομμάτι, όσο ο Vettel δεν είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του, καθώς πέρασε τη γραμμή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Βρετανός συνέχισε με ταχύτερο προσωπικό στο δεύτερο κομμάτι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για βελτιώσει τη θέση του, παραμένοντας δεύτερος.

Ο Raikkonen ξεκινούσε έναν ταχύτατο γύρο πιο πίσω, με μοβ στα δύο πρώτα κομμάτια. Ο Φινλανδός, ωστόσο, έκανε λάθος στο τρίτο κομμάτι, για να παραμείνει έτσι στην έκτη θέση. Ο Bottas ήταν τρίτος, με τον Ricciardo να περνά τον Verstappen για την τέταρτη θέση. Οι Force India αποδείχθηκαν ταχύτερες από τις Renault, με τους Ocon και Hulkenberg να κερδίζουν τους team-mates τους.

Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:10 ώρα Ελλάδας.

Το περιστατικό των Gasly και Hartley

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr