Red Bull: Δε θα επιβάλλουμε team-orders

Σχετικά άρθρα

Το πιο καυτό ίσως οδηγικό δίδυμο στο grid βρίσκεται στο στρατόπεδο της Red Bull Racing. Οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen πρωταγωνίστησαν στο Αζερικό Grand Prix, με τον Ολλανδό να έχει για τρίτο συνεχόμενο επαφή με κάποιον αντίπαλό του, προκαλώντας και πάλι την κοινή γνώμη, αφού άλλαξε ξεκάθαρα δύο γραμμές στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ό,τι είδαμε.

Ο 20χρονος τιμωρήθηκε με επίπληξη από τους αγωνοδίκες, όμως το χειρότερο για την αυστριακή ομάδα είναι πως είδε και τους δύο οδηγούς της να μην τερματίζουν τον αγώνα. Ο Christian Horner δηλώνει πως σκοπεύουν να αφήσουν τους πιλότους τους να μάχονται μεταξύ τους, αλλά το θέμα σίγουρα θα συζητηθεί εν όψει του Ισπανικού Grand Prix.

Θα το συζητήσουμε πριν από τη Βαρκελώνη, αλλά θέλουμε να επιτρέψουμε στους οδηγούς να αγωνίζονται. Αλλά, αυτοί οδηγούν το μονοθέσιο στην τελική και θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι, αν πρόκειται να έχουν μάχες ρόδα με ρόδα, θα δώσουν ο ένας στον άλλον αρκετό χώρο.

Το συζητήσαμε πολλές φορές σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σήμερα το πρωί όταν και θέλαμε να αποφύγουμε αυτό που έκαναν οι δύο Force Indias πέρυσι. Αυτό θα τους επιτρέψει να παλεύουν στον αγώνα, αλλά και να δίνει χώρο ο ένας τον άλλον. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Έχουν αγωνιστεί σκληρά, στο όριο, αλλά στο μυαλό μας δυστυχώς αυτό συνέβη.

Ο επί κεφαλής της Red Bull Racing επισημαίνει πως το παρελθόν των δύο οδηγών είναι αρκετά θετικό, χωρίς πολλές επαφές μεταξύ τους, αλλά αυτό που συνέβη χθες θα πρέπει να είναι το τελευταίο περιστατικό μεταξύ τους.  Επιπλέον, πριν από την σύγκρουση, οι δυο τους ακούμπησαν στην πρώτη στροφή, αφού ο Verstappen δεν έδωσε αρκετό χώρο στον Ricciardo.

Είναι μια λεπτή γραμμή, επειδή αυτό είναι που θέλει να βλέπει ο κόσμος. Θέλουμε να επιτρέψουμε στους οδηγούς να παλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια, κι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Δυστυχώς, αυτό συνέβη και το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε από αυτό, και να προσπαθήσουμε να βεβαιωθούμε ότι δε θα επαναληφθεί.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr