Στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό ότι στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, που θα γίνει στο περιθώριο του GP του Μονακό μέσα στον Μάιο, θα βγει στο σφυρί η πισωκίνητη Huracan που είχε παραδώσει η Lamborghini Πάπα Φραγκίσκο.

Τότε δεν είχε γίνει γνωστή η εκτιμώμενη τιμή πώλησης, με τον οίκο τώρα να εκτιμά ότι θα πωληθεί σε μια τιμή μεταξύ €250.000 και €350.000, χωρίς επιθυμητή τιμή πώλησης. Όλα τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, με το 70% των χρημάτων θα δοθεί στην πόλη Νινευή του Ιράκ, μια πόλη που δέχτηκε έντονη επίθεση και πολιορκήθηκε από το ISIS. Το 10% θα πάει στο ίδρυμα “Amici per il Centrafrica Onlus”, το 10% στο Groupe International Chirurgiens Amis de la Main (GICAM) και το άλλο 10% στο Pope John XXIII Community Association.

Η πισωκίνητη Huracan είναι παραμετροποιημένη από το τμήμα Ad Personam, της Lamborghini, ενώ ακόμα, φέρει την υπογραφή του Πάπα στο καπό. Είναι βαμμένη σε λευκό “Bianco Monocerus” χρώμα και φέρει χρυσαφί “Giallo Tiberino” λωρίδες, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στα χρώμα της σημαίας της πόλης του Βατικανού. Φορά ζάντες 20″ και στο εσωτερικό συναντάμε ασπρόμαυρες δερμάτινες επενδύσεις με χρυσαφί ραφές