Το Circuit de Barcelona-Catalunya είναι μία από τις σκληρότερες πίστες για τα ελαστικά, γι’ αυτό και η Pirelli έχει διαθέσει στους οδηγούς την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, μια τριάδα που θα δούμε για δεύτερη φορά φέτος, καθώς τα ίδια ελαστικά είχαμε και στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Εκτός από αυτό, αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές των οδηγών. Όπως βλέπουμε, η Mercedes είναι η πιο συντηρητική ομάδα του grid, καθώς οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas θα έχουν από πέντε σετ πολύ μαλακής, πέντε σετ μαλακής και τρία σετ μέσης γόμας. Αντίθετα, οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν εφτά σετ πολύ μαλακής, τέσσερα σετ μαλακής και δύο σετ μέσης γόμας.

Η Red Bull βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις Mercedes και Ferrari, μιας και επέλεξε έξι σετ πολύ μαλακής, τέσσερα σετ μαλακής και τρία σετ μέσης γόμας, όπως ακριβώς και η McLaren. Η πιο επιθετική ομάδα είναι η Williams, αφού ο Sergey Sirotkin θα έχει στη διάθεσή του 10 σετ πολύ μαλακής γόμας, ενώ ο Lance Stroll θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα λιγότερο.