Ο Jay Leno, ο διάσημος Αμερικάνος παρουσιαστής αλά και συλλέκτης εκατοντάδων αυτοκινήτων θεωρεί πως το Mazda MX-5 αλλά και η πρώτη γενιά του Toyota Prius θα γίνουν συλλεκτικά στο μέλλον.

Ο Leno είπε πως η νεότερη γενιά θα θελήσει να βάλει στο γκαράζ της μοντέλα όπως το Mazda MX-5 και η πρώτη γενιά του Toyota Prius, επειδή μεγάλωσαν με αυτά και έχουν ωραίες αναμνήσεις.

Επίσης πρόσθεσε πως πρόσφατα πούλησε ένα General Motors EV1 για $4400.000, κάτι που δείχνει πως η πρώτη γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο συλλογής.

  • SAMURAI-66

    Ενας συλλεκτης εχει γνωση και τα λογια του εχουν σημασια γιατι μιλαει η πειρα του με την ενασχοληση στον χωρο του αυτοκινητου.
    Το mx-5 ειναι γεγονος οτι αποτελει κλασικη αξια γιατι αναγεννησε μια ξεχασμενη κατηγορια δημιουργωντας παραλληλα θρυλο γυρω απο το ονομα του.
    Το ιδιο θα συμβει λογω του οτι ειναι η πρωτη γενια και σταθμος στην υβριδικη ιστορια του πλανητη και με το prius,και με δεδομενο οτι γεμισε τον τραπεζικο λογαριασμο του με 440 χιλ. δολ. οταν πουλησε οπως λεει το ηλεκτροκινητο της general motor οι σκεψεις του δεν ειναι μακρια απο την πραγματικοτητα!

  • Μάνος Μαμαλάκης

    Καλά το MX-5 αλλά και το 1ο Prius συμφωνώ ότι καινοτομησε στα υβριδικά αλλά να γίνει κλασικό δε μου πολυπάει όσο το πιο αγαπημένο ΜΧ-5.