Αρχές του χρόνου, η Ford παρουσίασε το νέο Ranger, με το οποίο επιστρέφει στην αγορά των Η.Π.Α μετά από 8 χρόνια και σήμερα η εταιρία μας δείχνει μέρος της διαδικασίας εξέλιξης του, που διασφαλίζει την αντοχή και αξιοπιστία του.

Το pick-up διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από χάλυβα, έχοντας άξονες της Dana και σύμφωνα με την Ford είναι το ίδιο ανθεκτικό με το F-150. Η Μπλε Οβάλ εταιρία έχει δοκιμάσει εκτενώς το Ranger σε διαφορετικές συνθήκες, έτσι ώστε να είναι σίγουροι πως αυτό θα ικανοποιήσει κάθε πελάτη της.

Διαθέτει το Terrain Management System με 5 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Grass, Gravel/Snow, Mud/Ruts και Sand) και προσφέρεται τόσο σε δίπορτες SuperCab, όσο και τετράπορτες SuperCrew εκδόσεις. Υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα XL, XLT και Lariat, με το FX4 Off-Road, ένα πακέτο εκτός δρόμου να προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις.

Κίνηση παίρνει από τον τετρακύλινδρο EcoBoost 2,3-λίτρων κινητήρα που συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη αφής 8″, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sync 3, ηχοσύστημα B&O Play και άλλα.