Μετά από την τριετία με τη Honda, η McLaren αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τους Ιάπωνες, προκειμένου να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του grid, επιλέγοντας τους κινητήρες της Renault. Όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής, αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει συμβεί. Η τέταρτη θέση στη βαθμολογία είναι σίγουρα πλασματική, αφού η βρετανική ομάδα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο Q3 των κατατακτήριων, αν και ο αγωνιστικός ρυθμός της MCL33 είναι καλύτερος.

Στο τέλος της περσινής σεζόν, αλλά και πριν από την έναρξη της φετινής, η McLaren έλεγε ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα σασί στο grid, ωστόσο αυτό δε συμβαίνει, αφού είναι η χειρότερη ομάδα με τον κινητήρα της Renault, χωρίς να μπορεί σε καμία περίπτωση να παλέψει με τις Ferrari, Mercedes και Red Bull. Ο Jenson Button αναφέρεται στην πρώην του ομάδα, λέγοντας πως οι ισχυρισμοί τους για το σασί ήταν λανθασμένοι και υπερβολικά αισιόδοξοι.

Είναι δύσκολο να κοντράρεις τις τρεις μεγάλες ομάδες αυτή τη στιγμή και θα χρειαστεί καιρός γι’ αυτό. Η McLaren πέρυσι και φέτος νόμιζε ότι είχε το καλύτερο σασί. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις το καλύτερο μονοθέσιο στη Formula 1 όταν τρέχεις απέναντι στις Ferrari, Mercedes και Red Bull. Και πιστεύω πως αυτό δεν ίσχυε.

Οπότε, θα έλεγες ότι η σεζόν μέχρι στιγμής είναι μια απογοήτευση, αλλά, αν δεν λένε ότι είχαν το καλύτερο σασί, τότε θα ήταν μια σπουδαία σεζόν γι’ αυτούς. Έχουν κάνει μερικά καλά βήματα, είναι τέταρτοι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως, λόγω αυτών που έλεγαν στο ξεκίνημα της σεζόν, ίσως να μην είναι αυτό που περίμεναν.