Ο κινεζικός κολοσσός και ιδιοκτήτης της Volvo Cars έχει προσλάβει τρεις επενδυτικές τράπεζες (Morgan Stanley, Goldman Sachs και Citigroup) για μια αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) φέτος, ώστε να εισέλθει η σουηδική εταιρία στις διεθνείς χρηματαγορές.

Η εκτίμηση της αξίας της επιχείρησης κυμαίνεται μεταξύ 16 και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στελέχη των προαναφερθέντων τραπεζών φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει ήδη ταξίδια σε Στοκχόλμη και Χόνγκ Κόνγκ, κάνοντας τις πρώτες συναντήσεις διερευνητικού χαρακτήρα με τον Li Shufu, τον ιδιοκτήτη της Geely, η οποία από το 2010 κατέχει το 99% των μετοχών της Volvo, με το υπόλοιπο 1% βρίσκεται υπό τον έλεγχο ιδιωτών επενδυτών.

Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες και η Geely πάρει την απόφαση, η είσοδος της Volvo στο χρηματιστήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

  • a_f_a

    ολος ο κόσμος μιλάει για την τέσλα αλλά το οτι μια αυτοκινητοβιομηχανία που ήταν απλα μουλαρια φορντ και δε ξερω γω τι άλλο γυρισε εικόνα εντελώς σε λιγότερο από 10ετια (με προιοντα που χρονος ζωης ειναι καμια 8αετια)… ε… ευκολάκι και αναμενόμενο. μάλλον ο λι σουφου δεν ειναι τρεντυς σαν το έλονα και δε δεν εχει εξαγγείλει ταξίδια σε κανα δ κενταύρου….απλά εκανε μια εταιρία πύραυλο και βγανει και φραγκα.

  • Smartass

    Είναι που μερικοί εδώ χαρακτηρίζουν τα VOLVO κινεζιές.
    Ο κοντοφθαλμισμός είναι δύσκολη αλλά και ανίατη ασθένεια.
    ;)