Τον Μάρτιο του 2009, η Gumpert παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το νέο Apollo Speed, για να πάει το supercar της στο Nurburgring στις 13 Αυγούστου του ίδιου έτους για να γράψει χρόνο. Πίσω από το τιμόνι είχε καθίσει ο Florian Gruber, του περιοδικού Sport Auto, και σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 7 λεπτά και 11,57 δευτ., καθιστώντας το γερμανικό αυτοκίνητο το πιο γρήγορο παραγωγής, όταν ακόμα το Nurburgring δεν ήταν “παιχνίδι” του marketing, όπως ξεκάθαρα είναι σήμερα.

Το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο που πήγε στην ελβετική έκθεση και έγραψε τον χρόνο-ρεκόρ, βρίσκεται σήμερα για πώληση, με την Springbok Sportwagen στην Γερμανία. Έχει διανύσει 9.320 χλμ., με την τιμή του να ορίζεται στα €333.000.

Το Apollo Speed είναι χαμηλότερο και ελαφρύτερο και με καλύτερη αεροδυναμική σε σχέση με το Apollo που αντικατέστησε, ενώ ο 4,2 λίτρων bi-turbo V8 κινητήρας ήταν διαθέσιμος σε εκδόσεις των 650, 700 και 800 ίππων. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τα πίσω φωτιστικά σώματα, καθώς και τα καπάκια στις ζάντες τύπου F1. Εσωτερικά το carbon και το μπλε alcantara βρίσκονται παντού, ενώ σαν γνήσιο αγωνιστικό όχημα για τον δρόμο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι ζώνες 4 σημείων και το αποσπόμενο τιμόνι.

Απο επιδόσεις τώρα, τα 0-100χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο απο 3 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200χλμ/ώρα τα πιάνει σε 8.9 δευτερόλεπτα. Η τελική του αγγίζει τα 360 χλμ/ώρα, και η τιμή του ξεκινούσε σαν καινούριο ξεκινούσε απο τα €301.600.