Η DS θέλει να προσθέσει στη γκάμα της ένα ακόμη μοντέλο που θα λειτουργήσει ως ναυαρχίδα της. Αναμένεται στην αγορά το 2020 και θα σταθεί απέναντι από τα Audi A6, BMW 5 Series και Mercedes E-Class.

Η γαλλική δημιουργία που θα ονομαστεί DS 8, θα διαφέρει από τους γερμανούς ανταγωνιστές της, μιας και δεν θα ένα τυπικό σεντάν. Η DS θέλει να προσφέρει στην αγορά ένα πολυτελές fastback μοντέλο που θα αντλεί ορισμένα στοιχεία από το Citroen Numero 9 concept που παρουσιάστηκε το 2012.

Όπως αποκάλυψε ο Eric Apode, αντιπρόεδρος προϊοντικού σχεδιασμού της εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για να περάσει στη παραγωγή. Όπως συμπλήρωσε, ο σχεδιασμός του έχει ολοκληρωθεί, με το μοντέλο να είναι “εκπληκτικό, διαφορετικό και θεαματικό, έχοντας ένα πολύ διαφορετικό σχεδιασμό στο πίσω μέρος“.

Θα κατασκευάζεται στην EMP2 πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιεί και το Peugeot 5008 και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό.

 • Tsou Kostas

  φαλιμέντο…

 • zet125

  Polu wraio

 • a_f_a

  καπου διαβασα οτι η ds σα μαρκα δε πουλάει πια… και έτσι πρέπει.
  ελπίζω και με αυτό το μοντέλο γρήγορα να τα φτύσει η εταιρια μιας και ειναι μια φαμφαρα μαρκετινιστικη. νομιζουν οτι οι κινεζοι ειναι χάπατα (γιατι εκεί στοχευουν) και θα αφησουν τους γερμανούς για γαλλικές ανοησίες.

 • Anestis Genk

  Not impressed for DS