Ειδική εξόρμηση για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών οδηγών φορτηγών πραγματοποίησαν το διήμερο 14 και 15 Μαΐου αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, κατά μήκος των εθνικών αξόνων των Νέων Εθνικών Οδών Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 1.247 φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν 456 παραβάσεις για μη ορθή χρήση και λειτουργία ταχογράφου (παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών και υπέρβαση ορίου ταχύτητας).

Παράλληλα, συνελήφθη επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των Διοδίων Αφιδνών, ένας αλλοδαπός οδηγός έμφορτου φορτηγού οχήματος, διότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε επέμβει σκόπιμα στην συσκευή ταχογράφου του οχήματος, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός με τη χρήση μαγνήτη επηρέαζε την ορθή λειτουργία του παλμογράφου της συσκευής, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται ουδεμία δραστηριότητα του οχήματος στον ταχογράφο.

Η επέμβαση του οδηγού επηρέαζε τη σωστή λειτουργία βασικών συστημάτων του οχήματος, καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης, ο συλληφθείς επέδειξε αλλοιωμένο φύλλο καταγραφής ταχύτητας, προκειμένου να εξαπατήσει τους αστυνομικούς και να αποφύγει τη βεβαίωση παραβάσεων.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν και σε λοιπές περιοχές της Αττικής.