Έλεγχοι σε 1.247 φορτηγά στις Εθνικές Οδούς

Σχετικά άρθρα

Ειδική εξόρμηση για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών οδηγών φορτηγών πραγματοποίησαν το διήμερο 14 και 15 Μαΐου αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, κατά μήκος των εθνικών αξόνων των Νέων Εθνικών Οδών Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 1.247 φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν 456 παραβάσεις για μη ορθή χρήση και λειτουργία ταχογράφου (παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών και υπέρβαση ορίου ταχύτητας).

Παράλληλα, συνελήφθη επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των Διοδίων Αφιδνών, ένας αλλοδαπός οδηγός έμφορτου φορτηγού οχήματος, διότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε επέμβει σκόπιμα στην συσκευή ταχογράφου του οχήματος, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός με τη χρήση μαγνήτη επηρέαζε την ορθή λειτουργία του παλμογράφου της συσκευής, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται ουδεμία δραστηριότητα του οχήματος στον ταχογράφο.

Η επέμβαση του οδηγού επηρέαζε τη σωστή λειτουργία βασικών συστημάτων του οχήματος, καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης, ο συλληφθείς επέδειξε αλλοιωμένο φύλλο καταγραφής ταχύτητας, προκειμένου να εξαπατήσει τους αστυνομικούς και να αποφύγει τη βεβαίωση παραβάσεων.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν και σε λοιπές περιοχές της Αττικής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...

Μείωση 8,5% στις πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ, κατά τον Μάρτιο του 2024 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.747 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού)...