Χθες ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Δεν θα σταθώ στις στιλιστικές επιλογές των νεόνυμφων, αλλά στα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν.

Η Μέγκαν Μαρκλ έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον πύργο των Ουίνδσορ μέσα σε μια Rolls-Royce Phantom IV του 1950. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για την Βασίλισσα Ελισάβετ II όταν ήταν πριγκίπισσα. Μόλις 18 Phantom IV κατασκευάστηκαν με τις πρώτες 15 να φορούν έναν 5,7-λίτρων οκτακύλινδρο κινητήρα και οι τελευταίες 3, έναν 6,5-λίτρων οκτακύλινδρο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στον γάμο με την Bentley State Limousine. Το “Project Diamond” όπως είχε ονομαστεί το αυτοκίνητο, χρειάστηκε δύο χρόνια για να κατασκευαστεί. Διαθέτει μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, με το ύψος των πίσω καθισμάτων να κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να ταιριάζει με το ύψος της βασίλισσας. Ξεχωριστός είναι και ο τρόπος που ανοίγουν οι πίσω πόρτες, οι οποίες ανοίγουν κατά 90 μοίρες για ευκολότερη είσοδο.

Από τον γάμο έφυγαν με άμαξα, ενώ μετά τον παραμυθένιο γάμο τους και τη δεξίωση που ακολούθησε για όλους τους καλεσμένους, οι νεόνυμφοι Χάρι και Μέγκαν έφυγαν από το κάστρο του Ουίνσδορ για να μεταφερθούν στο οίκημα Φόγκμορ, ένα όμορφο κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται μέσα στο πάρκο του Παλατιού, που ο πρίγκιπας Κάρολος παρέθεσε επίσημο δείπνο για 200 άτομα, προς τιμήν του ζεύγους.

Το ζευγάρι αποχώρησε από το Ουίνδσορ για το βραδινό πάρτι με την Jaguar E-Type Zero, την οποία οδήγησε ο πρίγκιπας Χάρι, με την πινακίδα να έχει αντικατασταθεί από μια που έγραφε “E190518“, δηλαδή την ημερομηνία του γάμου τους.

H Jaguar E-Type Zero αποτελεί δημιουργία της Jaguar Land Rover Classic και στην θέση του εξακύλινδρου κινητήρα, έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας 220 kW (300 ίππων) με τις μπαταρίες του. Διαθέτει την ίδια ανάρτηση, τα ίδια φρένα και τον ίδιο άξονα μετάδοσης με την αυθεντική E-Type Series 1.5 του 1968, με την κίνηση να περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Έχει αυτονομία 274 χλμ, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα, ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερα από το αυθεντικό μοντέλο, ζυγίζοντας παράλληλα 80 κιλά λιγότερα από αυτό.