Τα αυτοκίνητα που είδαμε στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Σχετικά άρθρα

Χθες ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Δεν θα σταθώ στις στιλιστικές επιλογές των νεόνυμφων, αλλά στα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν.

Η Μέγκαν Μαρκλ έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον πύργο των Ουίνδσορ μέσα σε μια Rolls-Royce Phantom IV του 1950. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για την Βασίλισσα Ελισάβετ II όταν ήταν πριγκίπισσα. Μόλις 18 Phantom IV κατασκευάστηκαν με τις πρώτες 15 να φορούν έναν 5,7-λίτρων οκτακύλινδρο κινητήρα και οι τελευταίες 3, έναν 6,5-λίτρων οκτακύλινδρο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στον γάμο με την Bentley State Limousine. Το “Project Diamond” όπως είχε ονομαστεί το αυτοκίνητο, χρειάστηκε δύο χρόνια για να κατασκευαστεί. Διαθέτει μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, με το ύψος των πίσω καθισμάτων να κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να ταιριάζει με το ύψος της βασίλισσας. Ξεχωριστός είναι και ο τρόπος που ανοίγουν οι πίσω πόρτες, οι οποίες ανοίγουν κατά 90 μοίρες για ευκολότερη είσοδο.

Από τον γάμο έφυγαν με άμαξα, ενώ μετά τον παραμυθένιο γάμο τους και τη δεξίωση που ακολούθησε για όλους τους καλεσμένους, οι νεόνυμφοι Χάρι και Μέγκαν έφυγαν από το κάστρο του Ουίνσδορ για να μεταφερθούν στο οίκημα Φόγκμορ, ένα όμορφο κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται μέσα στο πάρκο του Παλατιού, που ο πρίγκιπας Κάρολος παρέθεσε επίσημο δείπνο για 200 άτομα, προς τιμήν του ζεύγους.

Το ζευγάρι αποχώρησε από το Ουίνδσορ για το βραδινό πάρτι με την Jaguar E-Type Zero, την οποία οδήγησε ο πρίγκιπας Χάρι, με την πινακίδα να έχει αντικατασταθεί από μια που έγραφε “E190518“, δηλαδή την ημερομηνία του γάμου τους.

H Jaguar E-Type Zero αποτελεί δημιουργία της Jaguar Land Rover Classic και στην θέση του εξακύλινδρου κινητήρα, έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας 220 kW (300 ίππων) με τις μπαταρίες του. Διαθέτει την ίδια ανάρτηση, τα ίδια φρένα και τον ίδιο άξονα μετάδοσης με την αυθεντική E-Type Series 1.5 του 1968, με την κίνηση να περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Έχει αυτονομία 274 χλμ, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα, ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερα από το αυθεντικό μοντέλο, ζυγίζοντας παράλληλα 80 κιλά λιγότερα από αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...
Autoblog.gr