Η Jaguar ανακατασκεύασε μια μοναδική E-Type για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη εβδομάδα, η Αγγλία φόρεσε τα γιορτινά της για να τιμήσει τα 70 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο η Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το λεγόμενο Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Η Ελισάβετ έγινε η πρώτη μονάρχης στην ιστορία της χώρας που φτάνει σε αυτό το ορόσημο και οι μηχανικοί του τμήματος Classic της Jaguar ανακατασκεύασαν μια μοναδική E-Type Roadster του 1965, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες της Βασίλισσας τους.

Το αυτοκίνητο είναι παραγγελία ενός πελάτη της βρετανικής εταιρίας, ο οποίος ζήτησε το αυτοκίνητο να είναι cabrio και του 1965, καθώς αυτή είναι η χρονιά γέννησης του. Η Jaguar βρήκε μια E-Type Roadster Series I με ημερομηνία παραγωγής μόλις 2 ημέρες μετά από τα γενέθλια του, και -αφού “έλυσε” στα τα εξ ων συνετέθη το αυτοκίνητο- το ανακατασκεύασε εκτενώς, βελτιώνοντας κάθε εκατοστό του πλαισίου, του αμαξώματος, των μηχανικών και του εσωτερικού, καθώς η αρχική του κατάσταση δεν ήταν καλή.

Έτσι, μηχανικά, δεν κινείται από τον αυθεντικό 4,2 λίτρων εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, καθώς αντικαταστάθηκε από έναν νέο, χωρητικότητας 4,7 λίτρων για καλύτερες επιδόσεις. Σε αυτόν τοποθετήθηκε αναβαθμισμένο κιβώτιο χειροκίνητο ταχυτήτων πέντε σχέσεων, το οποίο έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οι τεχνικοί του τμήματος Jaguar Classic για τα οχήματα που επισκευάζουν και είναι πιο ήσυχο προσφέροντας πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων.

Επιπλέον, τοποθετήθηκε καλύτερη ανάρτηση, φρένα και ελαστικά ώστε η ισχύς του κινητήρα να είναι διαχειρίσιμη και εκμεταλλεύσιμη, με τις εργασίες ανακατασκευής να διήρκεσαν 12 μήνες. Το μπλε χρώμα που βάφτηκε το αυτοκίνητο είναι της ίδιας απόχρωσης με αυτό που υπάρχει στη Union Jack σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, και για να επιτευχθεί η σωστή απόχρωση χρειάστηκε να γίνουν πολύμηνες δοκιμές.

Στο εσωτερικό, το κόκκινο χρώμα είναι αυτό με το οποίο είναι βαμμένα τα γραμματοκιβώτια και οι τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ υπάρχουν κάποιες μοντέρνα στοιχεία, όπως το κλασικό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που φέρει μία μικρή και διακριτική οθόνη αφής, σύστημα πλοήγησης και Bluetooth. Όλες οι επιφάνειες έχουν δημιουργηθεί στο χέρι και όλα έχουν τοποθετηθεί με τέτοιον τρόπο που να μην επηρεάζεται η κλασική εικόνα της καμπίνας.

Ο ιδιοκτήτης της μοναδικής E-Type Roadster του 1965, δήλωσε σχετικά:

Ήθελα μια κλασική E-Type στην οποία να μπορώ να βασίζομαι για την καθημερινή μετακίνησή μου και να είναι και άνετη στις μεγάλες διαδρομές αλλά και να είναι αυθεντική. Το αποτέλεσμα με έχει συνεπάρει. Αισθάνεσαι την ιστορία και τη γνώση όταν μπαίνεις στις εγκαταστάσεις της Jaguar Classic Works.

Παρότι έχω έρθει πολλές φορές, το συναίσθημα είναι το ίδιο όπως την πρώτη. Είμαι πολύ υπερήφανος για το αυτοκίνητο το οποίο δημιούργησε η ομάδα ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν και αισθάνομαι προνομιούχος που αποτελώ κομμάτι της ιστορίας της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...