Η Jaguar παρουσιάζει το ηλεκτρικό της μέλλον

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε σήμερα πως από το 2020 και μετά, όλα τα μοντέλα της θα αποκτήσουν ηλεκτροκίνητη έκδοση, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα, μια E-Type με ηλεκτροκινητήρα, όπως και ένα αυτόνομο ηλεκτροκίνητο όχημα που μας δείχνει το πως οραματίζεται η βρετανική εταιρία την αυτοκίνηση το έτος 2040.

Σύμφωνα με τον CEO της Jaguar Land Rover, Ralf Speth, τα ηλεκτροποιημένα μοντέλα των εταιριών θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, την Jaguar I-Pace, να ξεκινά τις πωλήσεις της από το 2018.

H Jaguar E-Type Zero αποτελεί δημιουργία της Jaguar Land Rover Classic και στην θέση του εξακύλινδρου κινητήρα, έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας 220 kW (300 ίππων) με τις μπαταρίες του. Διαθέτει την ίδια ανάρτηση, τα ίδια φρένα και τον ίδιο άξονα μετάδοσης με την αυθεντική E-Type Series 1.5 του 1968, με την κίνηση να περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Έχει αυτονομία 274 χλμ, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα, ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερα από το αυθεντικό μοντέλο, ζυγίζοντας παράλληλα 80 κιλά λιγότερα από αυτό.

Η Jaguar έκανε μάλιστα γνωστό πως αν υπάρξει η ζήτηση θα μπορούσε να προσφέρει τη συγκεκριμένη μετατροπή στους κατόχους εκείνους της E-Type που θα θελήσουν να κάνουν το αυτοκίνητό τους ηλεκτρικό.

Σε ότι αφορά το Jaguar Future-Type. Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο 2+1 θέσεων που φορά το τιμόνι Sayer, φέρει βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, έχει συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας και φυσικά είναι αυτόνομο, έχοντας τη δυνατότητα να “συνομιλεί” με τα άλλα αυτοκίνητα, αλλά και με το περιβάλλον.

Η Jaguar συμπληρώνει πως οι μελλοντικοί πελάτες της θα μπορούν να αγοράσουν μόνο το τιμόνι, παρά όλο το αυτοκίνητο, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε έναν στόλο ενοικιαζόμενων Future-Type που θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν όταν και όποτε θελήσουν.

Επίσης αν είναι κάτοχοι ενός Future-Type, θα μπορούν να βάλουν το αυτοκίνητό τους στον διαθέσιμο στόλο, κερδίζοντας χρήματα μέσω του car-sharing.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...