Παρότι η παραγωγή του Model 3 έχει αρχίσει και βρίσκει ρυθμό, καθώς η Tesla κατασκευάζει ήδη 500 αυτοκίνητα καθημερινά, η τεράστια ζήτηση του αυτοκινήτου έχει δημιουργήσει ατελείωτες χρόνους παράδοσης. Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος μπει σήμερα σε μια αντιπροσωπεία της Tesla και παραγγείλει ένα Model 3 θα πρέπει να περιμένει 12 με 18 μήνες για να το παραλάβει, ενώ για την Ευρώπη αυτός ο χρόνος φτάνει τους 24 μήνες!

Για το λόγο αυτό, η αμερικάνικη εταιρία θέλει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή των μπαταριών του Model 3 και έκανε κάτι πρωτόγνωρο για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Γέμισε έξι cargo αεροπλάνα με robots και εξοπλισμό από την Ευρώπη και τα πήγε στην Καλιφόρνια. Η μεταφορά εξοπλισμού για μια γραμμή παραγωγής μέσω αεροσκαφών είναι αρκετά δαπανηρή, με την κίνηση να υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη εισροής ρευστού στην Tesla.

Οι μηχανικοί της Tesla με έδρα την πόλη Grohmann, της Γερμανίας, αναδιαμορφώνουν τη γραμμή παραγωγής μπαταριών στο Gigafactory της Tesla, στη Νεβάδα, προκειμένου να γίνει πιο “ελεύθερη” η παραγωγή. Η γραμμή θα γίνει πιο αυτοματοποιημένη σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και κάτω από την πίεση του χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων, ο Musk επιμένει ότι η νέα γραμμή παραγωγής είναι μια προσπάθεια που έπρεπε να γίνει.