Η Nissan βλέπει στην Αμερική πτώση των πωλήσεων των Rogue (λέγε με X-Trail) και Altima ύψους 9,2%, με τις συνολικές πωλήσεις να έχουν αυξηθεί μόλις κατά 1%, φτάνοντας τα 1.440.049 αυτοκίνητα, αντιπροσωπεύοντας το 28% των συνολικών πωλήσεων της Nissan.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο Nikkei, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας εξετάζει την μείωση της παραγωγής πριν το τέλος του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο μονάδες συναρμολόγησης στις ΗΠΑ και τρεις στο Μεξικό έχουν ήδη πέσει θύματα περικοπών, αν και κανένας υπάλληλος δεν έχει απολυθεί, σύμφωνα με την πηγή, το πρόγραμμα παραγωγής κάθε εργοστασίου έχει επαναρυθμιστεί, ώστε να περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο πρόσθετα ρεπό ανά εβδομάδα. Οι γραμμές παραγωγής θα παραμείνουν ενεργές, αλλά θα μειωθεί η παραγωγή από 10 έως 20% το καλοκαίρι, πριν από τις τελικές περικοπές το φθινόπωρο.

Η Nissan θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη βελτίωση της κερδοφορίας στη Βόρεια Αμερική, αντί για το μερίδιο αγοράς, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να δίνει πλέον μεγαλύτερη έμφαση στην επέκταση σε αγορές, όπως η Κίνα, την μεγαλύτερη στον κόσμο.