Η νέα στρατηγική της FCA θα περιλαμβάνει περισσότερα Jeep, λιγότερα Fiat και καθόλου Chrysler

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Παρασκευή 1 του μηνός, η FCA θα ανακοινώσει τη νέα στρατηγική της για έως 2022. Η ανακοίνωση θα γίνει από τον Sergio Marchionne ο οποίος θα περιγράφει σε κοινό και επενδυτές τα σχέδια της FCA να προσφέρει στην αγορά ηλεκτροκίνητα και ηλεκτρικά μοντέλα.

Μέσα στο νέο πενταετές πλάνο της FCA είναι να σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων “μαζικής αγοράς” στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, τα εργοστάσια του Τορίνο και του Pomigliano θα αναβαθμιστούν ώστε να κατασκευάζουν SUVs της Jeep και της Maserati, με την παραγωγή του Fiat Panda να μεταφέρεται στην Πολωνία.

Η παραγωγή του Fiat Punto θα ολοκληρωθεί στο εργοστάσιο του Melfi, όπως και της Alfa Romeo MiTo στο εργοστάσιο του Mirafiori. Η αλλαγή αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου του Marchionne να μετατοπίσει την παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη, στοχεύοντας στην αύξηση των πωλήσεων της Jeep και στην στροφή της FCA από τα diesel στα υβριδικά μοντέλα.

Στόχος της FCA είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της Jeep και της Ram, προσφέροντας περισσότερα μοντέλα σε περισσότερες αγορές παγκοσμίως. Η Fiat θα έχει μόνο την οικογένεια των 500 και Panda στη γκάμα της, με τις πωλήσεις της να περιορίζονται στην Ευρώπη, στη Βραζιλία και σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές. Αυτό σημαίνει πως η Fiat θα αποχωρήσει από την αγορά των ΗΠΑ.

Παράλληλα αναφορές θέλουν την FCA να καταργεί την Chrysler, ενώ οι Maserati και Alfa Romeo ενδεχομένως θα συγχωνευτούν σε ένα ενιαίο, σπορ τμήμα, που θα ανακοινώνει ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, κάτι που για πολλούς θα λειτουργήσει ως το πρώτο βήμα για το spin-off των δύο εταιριών από την FCA, όπως συνέβη στη Ferrari.

Ο Marchionne θα συνταξιοδοτηθεί του χρόνου, μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της FCA και αν τα δημοσιεύματα αυτά επαληθευτούν θα το μάθουμε την ερχόμενη Παρασκευή, με τις επίσημες ανακοινώσεις της FCA από το στόμα του Marchionne.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Maserati έκανε το shakedown του MCXtrema και ετοιμάζεται για σειρά δοκιμών

Στα τέλη του περσινού καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του Pebble Beach, η Maserati παρουσίασε το MCXtrema. Πρόκειται για την ακραία έκδοση της MC20,...

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Διαλύθηκε μια Maserati MC20 στον Κηφισό

Μια από τις ελάχιστες Maserati MC20 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα διαλύθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15:30, στον Κηφισό, στο ύψος της γέφυρας...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...
Autoblog.gr