H McLaren MP4-X βάφεται πορτοκαλί και μετονομάζεται σε X2

Σχετικά άρθρα

Τον Δεκέμβριο του 2015, η McLaren παρουσίασε την MP4-X, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που χαρακτηρίζεται ως η πρόταση της βρετανικής εταιρίας για το μέλλον των αγώνων. Φτάνοντας στο σήμερα, η ομάδα από το Woking παρουσιάζει το McLaren X2, που δεν είναι τίποτα άλλο από την MP4-X βαμμένη στο πορτοκαλί χρώμα (Papaya orange) που φέρουν τα φετινά μονοθέσια.

Το αγωνιστικό είναι προϊόν της McLaren Applied Technologies και μερικά από τα χαρακτηριστικά της X2 είναι το κλειστό κόκπιτ για τον οδηγό, οι προηγμένες σήραγγες βεντούρι για το ground effect, οι κινητές πτέρυγες, οι ηλιακές κυψέλες, αλλά και το φουτουριστικό σύστημα κίνησης, που είναι πλήρως ηλεκτρικό και φορτίζεται μέσω της κίνησης στην πίστα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς βρεις εδώ, στο επίσημο site της McLaren. Μπορώ να πω. πως το βρίσκω πολύ εντυπωσιακό σαν σχέδιο, αλλά για αγωνιστικό του LMP1 και όχι της Formula 1. Αφού, με κλειστό κόκπιτ και καλύπτρες στους τροχούς, δεν μπορώ να το δω διαφορετικά. Ενώ, αν και κάποια στιγμή μπορεί να γίνει η νόρμα στους αγώνες, η πλήρως ηλεκτρική κίνηση δεν με ενθουσιάζει.

Κάτι αντίστοιχο είχε παρουσιάσει και η Red Bull πέντε ολόκληρα χρόνια νωρίτερα, υπενθυμίζοντας το στη McLaren.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα