Το Model 3 είναι το μοντέλο που θα καταφέρει να κάνει την Tesla κερδοφόρα, αρκεί βέβαια η εταιρία του Elon Musk να καταφέρει να ανταποκριθεί στη ζήτηση, αυξάνοντας κατά πολύ την παραγωγή του.

Σύμφωνα με μηχανικούς γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που κατέστρεψαν αρκετά Tesla Model 3 προκειμένου να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του, το κόστος παραγωγής ενός Model 3 εκτιμάται πως ανέρχεται στις 28.000 δολάρια. Συγκεκριμένα τα 10.000 δολάρια αφορούν το κόστος παραγωγής και τα 18.000 δολάρια τα υλικά και τα άλλα έξοδα.

Το Tesla Model 3 ξεκινά από τις 35.000 δολάρια και οι μηχανικοί αναφέρουν πως η Tesla οφείλει το μεγάλος μέρος της κερδοφορίας στις προηγμένες μπαταρίες που χρησιμοποιεί στο αυτοκίνητο, οι οποίες διαθέτουν 65% λιγότερο κοβάλτιο σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές μπαταρίες. Να σημειωθεί πως η τιμή του κοβαλτίου έχει αυξηθεί κατά τρεις φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Οι μηχανικοί συμπληρώνουν πως αν η Tesla καταφέρει να κατασκευάζει 10.000 Model 3 κάθε εβδομάδα, τότε θα παρουσιάσει σημαντικά κέρδη.