Panasonic: Ετοιμάζει μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο

Σχετικά άρθρα

Η Panasonic ανακοίνωσε πως στο εγγύς μέλλον σκοπεύει να αναπτύξει μπαταρίες για χρήση σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν θα κάνουν χωρίς χρήση κοβαλτίου.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές μπαταριών προσπαθούν να μειώσουν τη χρήση του κοβαλτίου στις μπαταρίες ιόντων λιθίου καθώς οι τιμές του ορυκτού πολλαπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια και η εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να οδηγήσει τελικά σε ελλείψεις κοβαλτίου. Γι’αυτό η Panasonic πήρε την απόφαση να ετοιμάσει μπαταρίες που δεν θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου ορυκτού. Ο Kenji Tamura, υπεύθυνος στο τμήμα μπαταριών αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας δήλωσε μεταξύ άλλων:

Έχουμε ήδη μειώσει σημαντικά τη χρήση κοβαλτίου. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μηδενική χρήση στο εγγύς μέλλον και η ανάπτυξη [τέτοιων μπαταριών] βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Panasonic είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μπαταριών παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της Tesla, με τις δύο εταιρίες να δηλώνουν πως οι μπαταρίες του Model 3 έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, ενώ διαθέτουν λιγότερο κοβάλτιο. Παράλληλα, παρά την αυξημένη περιεκτικότητα σε νικέλιο, οι μπαταρίες εξακολουθούν να διατηρούν υψηλή θερμική σταθερότητα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...