Αυτή είναι η νέα BMW X5 [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Ανανέωση: Προστέθηκαν 60+ φωτογραφίες.

Ανανέωση 2: Επίσημο πλέον.

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας BMW X5 που θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, με το μοντέλο να υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της γερμανικής εταιρίας, έχοντας νέα γρίλια και λεπτότερα φωτιστικά σώματα.

Η τέταρτη γενιά εμφανισιακά δεν διαθέτει δραματικές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, συνεχίζοντας το εξελικτικό ντιζάιν που μας έχει συνηθίσει η γερμανική φίρμα. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα έρθουν στους τομείς της συνδεσιμότητας και της ημι-αυτόνομης οδήγησης, χρησιμοποιώντας όλα τα τελευταία στοιχεία που έχουμε δει στην Σειρά 7 και την νέα Σειρά 5.


Κίνηση θα παίρνει από νέους κινητήρες και οι εκδόσεις sDrive40i και xDrive40i θα διαθέτουν μια νέα έκδοση του 3,0-λιτρου εξακύλινδρου σε σειρά (B58) κινητήρα, με την απόδοση του να αναμένεται στα 335 άλογα. Αυτός θα είναι σε τέτοιο βαθμό τεχνικά αναβαθμισμένος που θα χαρακτηριστεί ως νέος, με κωδική ονομασία B58TU.

Στην κορυφή, θα υπάρχει ο -επίσης- αναβαθμισμένος 4,4-λίτρων V8 (N63), με την ιπποδύναμη του να αναμένεται στα 465 άλογα. Και αυτός θα διαθέτει πολλές νέες τεχνολογίες, κάτι που θα τον καθιστά διαφορετικό σε σχέση με αυτόν που υπάρχει στην σημερινή X5 M550i έκδοση. Από πλευράς diesel θα συναντάμε ένα 3,0-λιτρο, όπως και τον quad-turbo diesel στην έκδοση M50d.

Θα κατασκευάζεται πάνω στην πλατφόρμα CLAR, θα έχει νέα ανάρτηση και αναμένεται να ζυγίζει έως και 200 κιλά λιγότερα από τη τωρινή γενιά. Έχει μήκος 4.945 mm (+36mm από τη προηγούμενη γενιά), πλάτος 2.004 mm (+66 mm), ύψος 1.791 mm (+19 mm) και μεταξόνιο 2.975 mm (+42 mm). Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, 12,3″ οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 645 λίτρα και φτάνει έως τα 1.860 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...