Μιλώντας από Alghero της Σαρδηνίας, λίγο πριν τον αγώνα Rally Italia Sardegna του WRC, που ξεκινάει αύριο, ο επικεφαλής της Citroën Racing, Pierre Budar, επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ότι η γαλλική ομάδα θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally το 2019 και το 2020.

Ο Budar μίλησε επίσης για το πόσο δύσκολο ήταν να απολύσουν τον Kris Meeke, τονίζοντας:

Μου άρεσε πραγματικά η σχέση μου με τον Kris και τον Paul (Nagle, συνοδηγός του). Είναι πολύ ωραία παιδιά και είχα πολύ χρόνο μαζί τους γι ‘αυτό είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πρέπει να ξέρουμε πώς να χωρίσουμε τα προσωπικά σας συναισθήματα και τα επαγγελματικά μας καθήκοντα.

Ο Budar είπε ότι θα υπάρξει μια ανακοίνωση εντός των επόμενων δύο εβδομάδων για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Βρετανό για το δεύτερο μισό της σεζόν και πριν από την προθεσμία συμμετοχής για το Rally Φινλανδίας (26-29 Ιουλίου).

Παρόλα αυτά, απέρριψε το ενδεχόμενο πλήρους συμμετοχής του 9 φορές πρωταθλητή, Sebastien Loeb, ενώ τα θετικά του σχόλια για τον Sebastien Ogier ίσως δείχνουν τις προθέσεις της ομάδας για το 2019, αλλά δήλωσε ότι εξετάζονται και άλλες επιλογές. Χαρακτηριστικά είπε:

Θα πρέπει να μιλήσετε με τον Loeb, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος του για ένα πλήρες πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Δεν μπορούμε να τρέξουμε ένα πλήρες πρωτάθλημα με τον Seb. Δεν είναι εντάξει για μας να τρέξουμε για λίγους αγώνες μόνο μαζί του για να αντικαταστήσουμε έναν οδηγό. Όλοι στο service park θέλουν τον Sebastien Ogier, και φυσικά θα χαρούμε να τον δούμε και πάλι στη Citroen. Ξεκίνησε μαζί μας την καριέρα του στα rally. Είναι Γάλλος, σε μια γαλλική ομάδα και θα ήταν επίσης μια ωραία ιστορία, αλλά δεν είναι o μόνος που σκεφτόμαστε.