Τα δύο πιο διάσημα εμιράτα, το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι, έχουν γίνει πρωτοσέλιδα την τελευταία δεκαετία ως δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναπτυγμένες πόλεις και σίγουρα από τις πιο πλούσιες. Ωστόσο, η οικοδόμηση μέσα στην φύση, τροφοδοτεί μόνο τον πόλεμο που έχουμε οι άνθρωποι με τον πλανήτη μας. Η μάχη μεταξύ της μητέρας φύσης και των ανθρώπων ίσως δεν βρίσκεται περισσότερο οπουδήποτε αλλού εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχοντας χτίσει τόσο γρήγορα, που από μικρή πόλη σε ένα λιμάνι έγινε μια από τις πλουσιότερες του κόσμου, το Ντουμπάι “τιμωρείται” αρκετά από τη φύση. Θανατηφόρες αμμοθύελλες χτυπούν τα ΗΑΕ κάθε χρόνο, πλήττοντας τις διάσημες πόλεις. Τα επακόλουθα δημιουργούν την εντύπωση ότι οι δρόμοι των πόλεων καταπίνονται από την άμμο της ερήμου. Αυτό δημιουργεί μεν πανέμορφες και εντυπωσιακές εικόνες, αλλά είναι ανησυχητικό.

Όπως βλέπεις από αυτές, ο Αυστραλός φωτογράφος, Irenaeus Herok, με βιογραφικό στο σχέδιο και τις καλές τέχνες, βρίσκει μια ένοχη ευχαρίστησή στην άγρια ομορφιά στην φωτογράφηση τοπίων. Οι εικόνες του χαρακτηρίζονται μελαγχολικές και με άποψη, δείχνοντας τοπία που θεωρούμε ότι δεν έχουμε ξαναδεί.

  • με ένα Ford F-150 Raptor εκεί…το απόλυτο παιχνίδι!

  • εικονες του μελλοντος … οταν τελειωσουν τα πετροδολαρια και αρχισουν να σφαζονται μεταξυ τους ολα τα εργα τους εφημερα θα τα φαει η ερημος …

  • freedoom1013
  • Demetrios Hadjinicolaou

    Δὲν ὑπάρχει «μητέρα-φύσι», δημιούργημα εἶναι ἡ κτίσι καὶ μιὰ χαρὰ τὴν ὑποτάσσει ὁ ἄνθρωπος. Στὴν περιοχή μου, π.χ. ἀκόμη ἀπολαμβάνουμε τὰ ἀμέτρητα εὐεργετήματα ἀπὸ τὴν ὁλικὴ ἀποξήρανσι τῆς λίμνης τῶν Γιαννιτσῶν καὶ τὰ ἀποστραγγιστικὰ ἔργα τοῦ προηγουμένου αἰῶνος._