H Apollo ξεκίνησε την εξέλιξη του Intensa Emozione

Σχετικά άρθρα

Η Apollo αποκάλυψε τον περασμένο Οκτώβριο το νέο της hypercar, που το έχει ονομάσει ΙΕ (Intensa Emozione). Και αφού το αυτοκίνητο έκανε ένα tour σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, η εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η εξέλιξη του, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία HWA, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα αγώνων Mercedes-AMG στο DTM, ενώ ήταν υπεύθυνη και για την αγωνιστική Mercedes CLK GTR. Επίσης, να θυμίσω ότι η HWA ιδρύθηκε το 1988 ως spin-off από την AMG και η εταιρεία πήρε το όνομά της από τον 81-χρονο Hans Werner Aufrecht, που δεν ήταν άλλος από τον ιδρυτή της AMG το 1967.

Γυρνώντας στο Intensa Emozione, η Apollo το περιγράφει ως είναι το μόνο μοντέρνο αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τα GT1 αγωνιστικά. Η γερμανική εταιρία έχει επιβεβαιώσει ότι θα προσφέρει δύο εκδόσεις του μοντέλου. Η μια θα είναι για χρήση αποκλειστικά για πίστα, όπως η McLaren P1 GTR και η Aston Martin Vulcan, ενώ θα ακολουθήσει μια έκδοση δρόμου που θα βασίζεται στην πρώτη.

Το αυτοκίνητο διαθέτει άκρως προκλητικό σχεδιασμό, όπου κάθε στοιχείο του body kit έχει σχεδιαστεί με σκοπό την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Γι’αυτό και παράγει 1.350 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, όταν το όχημα κινείται με 300 χλμ/ώρα. Κίνηση παίρνει από έναν 6,3-λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα με όριο περιστροφής τις 9.000 σ.α.λ, απόδοσης 780 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 759 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland με paddles στο τιμόνι, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 333 χλμ/ώρα.

Μόλις 10 Apollo IE θα κατασκευαστούν με κόστος τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να αποκτούν πρόσβαση στο πρόγραμμα Time Attack της Apollo, που θα διεξάγεται σε πίστες της Ευρώπης, ενώ θα έχουν ενημέρωση και για τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρίας. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Apollo IE βόλτα στην πίστα μαζί με Maserati MC12, McLaren F1, Mercedes-AMG CLK GTR και Porsche 993 GT1

Απόλυτα αγωνιστικές κατασκευές που όμως μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους, παίρνοντας κανονικά πινακίδες κυκλοφορίες. Maserati MC12, McLaren F1, Mercedes-AMG CLK GTR και...

Sold out το Apollo IE

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από την γερμανική εταιρία ότι συνεχίζει την εξέλιξη του Intensa Emozione (IE), σήμερα η Apollo μας κάνει γνωστό ότι...