Πριν σχεδόν τρία χρόνια, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s σε εκδήλωση που έγινε στο Monterey της California, και είχε αλλάξει χέρια για 13,7 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα μαθαίνουμε ότι -και πάλι ο ίδιος οίκος- θα προσφέρει το αυτοκίνητο, από το νέο τμήμα ιδιωτικών πωλήσεων του, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει ανταγωνιστικούς πλειοδότες για να το πάρει στο σπίτι του, απλώς πληρώσει την υψηλή ζητούμενη τιμή. Ο πλειοδότης δεν έχει αναφέρει την ζητούμενη τιμή, αλλά είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα είναι μεγαλύτερη των 15-16 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλώντας για το αυτοκίνητο, η McLaren έχει στο βιογραφικό της ένα από τα καλύτερα και γρηγορότερα supercars που πάτησαν στους δρόμους του πλανήτη μας, την F1. Εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφού κατασκευάστηκαν κάτι παραπάνω από 100 αυτοκίνητα, αλλά ακόμα πιο δυσεύρετη είναι η σκληροπυρηνική έκδοση LM. Αυτή βγήκε στη παραγωγή σε μόλις 5 μονάδες για να γιορτάσει η εταιρία την νίκη της στον 24ώρο αγώνα του Le Mans το 1995, ενώ η McLaren μετέτρεψε στα χαρακτηριστικά της LM άλλες 2 “απλές” F1. H συγκεκριμένη μπορντό που βλέπεις είναι η μια από αυτές τις δύο, και πιο συγκεκριμένα το 63ο αυτοκίνητο που βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρίας.

Φοράει τον αναβαθμισμένο V12 κινητήρα της BMW, ο οποίος ήταν ο ίδιος με του αγωνιστικού μοντέλου χωρίς μάλιστα του περιορισμούς που έθεταν οι κανονισμοί. Αποδίδει 690 άλογα στις 7.800 σ.α.λ. και 705 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ., με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να έχει μειωθεί κατά 75 κιλά, φτάνοντας τα 1.062 κιλά.

Επειδή -όπως θα δεις- η φωτογράφηση είναι εξαιρετική, μπορείς να κατεβάσεις τις 53 φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση από αυτό το link (430mb). Αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει στο drive κάθε petrolhead.