Μέσω κινητού η πληρωμή των παρκόμετρων στην Αθήνα

Σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τον νέο τρόπο αγοράς χρόνου μέσα από κινητό τηλέφωνο για στάθμευση στους χώρους που ελέγχονται από τα ηλεκτρονικά παρκόμετρα στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για την ασφαλή εφαρμογή «MyAthensPass» που εξασφαλίζει την εύκολη και γρήγορη αγορά χρόνου στάθμευσης και βελτιώνει την εμπειρία της στάθμευσης στην Αθήνα.

Ο κάθε ιδιοκτήτης ΙΧ μπορεί να κατεβάσει στο κινητό του τηλέφωνο και να αγοράσει χρόνο πάρκινγκ στις περιοχές που εφαρμόζεται η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη στάθμευση.

Πάντως, ακόμη και αν κάποιος δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με την τεχνολογία και δεν έχει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή, υπάρχει η εναλλακτική του περιπτέρου, όπου μέσω μηχανήματος POS μπορούν να αγοράζουν την κάρτα στάθμευσης.

Ο κάρτες με τη μορφή που υπάρχουν σήμερα θα καταργηθούν.

Η εφαρμογή «MyAthensPass», που δημιούργησε η Δημοτική Επιχείρηση Μηχανοργάνωσης του δήμου, μπορεί εύκολα κάποιος να την κατεβάζει μέσα από το Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Δημοτική Αστυνομία Ανδρέας Βαρελάς ήδη 3.700 άτομα την έχουν κατεβάσει και την χρησιμοποιούν αποφέροντας περί τα 5.000 ευρώ το μήνα στο δήμο.

Με την εφαρμογή myAthensPass, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητό τους τηλεφώνου.

Στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής αγοράς χρόνου στάθμευσης ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να επεκταθεί κατά 3.000 θέσεις το σύστημα της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης. Ειδικότερα ηλεκτρονικά παρκόμετρα θα τοποθετηθούν στις περιοχές του Μετς, Ιλίσια και Μακρυγιάννη.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Παράλληλα ο Γ. Καμίνης ανακοίνωσε και την επέκταση των ηλεκτρονικών παρκομέτρων, για 3.000 θέσεις, στις περιοχές Μετς, Μακρυγιάννη και Ιλίσια μέσα στο φθινόπωρο

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...