Στις αρχές του μήνα, η Volvo ανακοίνωσε ότι στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, που διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου του 2019, δεν θα έχει περίπτερο και θα διοργανώσει δικά της event προκειμένου να παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα.

Ακριβώς την ίδια τακτική φαίνεται να ακολουθεί και η Ford και παρότι τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα, πηγές του Automotive News αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει σύντομα ανακοινώσιμο. Η απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι η Μπλε Οβάλ έχει διαφορετικό πρόγραμμα παρουσίασης νέων μοντέλων, που δεν ταιριάζει με τις ημερομηνίες της έκθεσης. Έτσι, και η Ford αντί να επισκεφθεί την μεγαλύτερη έκθεση του έτους, αυτή θα διοργανώσει δικές της εκδηλώσεις.

Εκπρόσωπος της Ford Ευρώπης αναρωτιέται:

Για να συμμετέχεις σε μια έκθεση σαν και αυτή της Γενεύης, απαιτείται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Αν δεν πρόκειται να επιστρέψει η επένδυση όσον αφορά την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή τους ανθρώπους στο περίπτερο, γιατί το κάνεις;

Η Ford θα διοργανώσει και το 2019 το “Go Further” event της λίγο μετά την έκθεση της Γενεύης (πιθανότατα στη Νορβηγία ή στην Ολλανδία), όπου αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, ενώ θα παρουσιάσει και την στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.