GP Αυστρίας 2018, FP3: Η σειρά του Vettel

Σχετικά άρθρα

FP3

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά, στην τελική πρόβα πριν από τις κατατακτήριες. Ο Γερμανός σημείωσε νέο ρεκόρ στην αυστριακή πίστα, ωστόσο ο ανταγωνισμός με τη Mercedes καλά κρατεί, καθώς ο Lewis Hamilton ήταν μόλις 29 χιλιοστά πιο αργός από τον Γερμανό.

Στην τρίτη θέση ο Valtteri Bottas, με τον Kimi Raikkonen να είναι τέταρτος. Ο πέμπτος ταχύτερος χρόνος ανήκει στον Max Verstappen, με τον Daniel Ricciardo να είναι έκτος, μπροστά από τους Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Carlos Sainz και τον Charles Leclerc που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ας δούμε τα κυριότερα από το FP3:

Οι καιρικές συνθήκες ήταν παρόμοιες με χθες, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα ήταν στους 21°C και στην άσφαλτο στους 34°C, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 60%. Οι οδηγοί βγήκαν για το installation lap, προκειμένου να ελέγξουν αν όλα λειτουργούν δίχως προβλήματα στα μονοθέσιά τους.

Ο πρώτος χρόνος γράφτηκε από τον Raikkonen, που πατούσε στη ultrasoft γόμα, γυρνώντας σε 1:05.8, αλλά ο επόμενος γύρος του ήταν κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος. Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο, κι άλλοι οδηγοί βγήκαν για να ξεκινήσουν τα προγράμματά τους, την ώρα που ο Raikkonen έπεφτε κάτω από το 1:05, με 1:04.9.

Ο Bottas τον πλησίασε στο ένα δέκατο, με τον Hamilton να είναι τέσσερα χιλιοστά πιο αργός στον πρώτο του γρήγορο γύρο. Αντίθετα, ο Vettel, φορώντας επίσης την ultrasoft, πέρασε στην πρώτη θέση, με τη διαφορά του από τον Raikkonen να είναι στα 17 χιλιοστά, αλλά ο Γερμανός βελτίωσε σε 1:04.6.

Ο Hamilton ήταν 25 χιλιοστά ταχύτερος και έπιασε κορυφή, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ, αφού ο Bottas σημείωσε 1:04.5 και πέρασε μπροστά, με τον Vettel να είναι στη δεύτερη θέση, μόλις 6 χιλιοστά πίσω από τον Φινλανδό και 72 χιλιοστά μπροστά από τον Hamilton. Ο Grosjean βρισκόταν στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Raikkonen, ωστόσο οι Red Bull δεν είχαν σημειώσει χρόνο στα 20 λεπτά από το ξεκίνημα.

Ο Verstappen μετακινήθηκε στην πέμπτη θέση και ο Ricciardo στην έβδομη, όσο οι μηχανικοί του Vandoorne συνέχιζαν να εξετάζουν το μονοθέσιο του Βέλγου, το οποίο ίσως να είχε τραυματιστεί από τα kerbs. Ο Ricciardo βελτίωσε σε 1:05.0 και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, όμως ο Αυστραλός απείχε μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Είχαμε περάσει το πρώτο μισάωρο και η δράση στην πίστα είχε μειωθεί, χωρίς να βλέπουμε βελτίωση των χρόνων από τους οδηγούς. Βόλτα στην αμμοπαγίδα έκανε ο Verstappen, μετά από υποστροφή στην RB14, αλλά επέστρεψε στην πίστα, χωρίς να προκαλέσει ζημιές στο μονοθέσιό του.

Στα 23 λεπτά για το τέλος, ο Raikkonen πέρασε στην πρώτη θέση, με 1:04.4, βελτιώνοντας κατά ένα δέκατο την επίδοση του Bottas, ενώ στον προηγούμενο γύρο είχε πατήσει στην αμμοπαγίδα. Το endplate της εμπρός πτέρυγας του Hartley είχε φύγει, μετά από ένα επιθετικό πέρασμα του οδηγού της Toro Rosso από τα kerbs της Στροφής 9.

Ο Vettel απάντησε στον team-mate του, κατεβάζοντας τον ταχύτερο χρόνο στο 1:04.1, ενώ αμέσως μετά ο Bottas βελτίωσε σε 1:04.2. Ο Γερμανός συνέχιζε να είναι πολύ γρήγορος, όπως μαρτυρά και το 1:04.0, γράφοντας ξανά νέο ρεκόρ στο Red Bull Ring. Ο Hamilton πάτησε γκάζι και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:04.0, όντας 29 χιλιοστά πίσω από τον Vettel.

Ο Verstappen πήρε την πέμπτη θέση από τον team-mate του, όμως απείχε 7 δέκατα από την κορυφή, δείχνοντας πως η Red Bull δεν μπορεί να απειλήσει τις δύο κορυφαίες ομάδες. Είχαμε περάσει στο τελευταίο μισάωρο και οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν για τα τελευταία τους περάσματα.

Και πάλι εκτός πίστας ο Verstappen, αλλά αυτή τη φορά είχε μηχανικό πρόβλημα, με τον Ολλανδό να αναφέρει ότι υπήρχε πρόβλημα στον κινητήρα. Στα τελευταία λεπτά, όλοι πάτησαν πίστα, με τις δύο Haas να δείχνουν ξανά ότι είναι το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο. Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο Leclerc ακινητοποίησε το μονοθέσιό του, αναφέροντας πως υπήρχε πρόβλημα στο κιβώτιο.

Οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

Τα highlights

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα