Ποινή τριών θέσεων στον Vettel

Σχετικά άρθρα

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel στις σημερινές κατατακτήριες, ωστόσο ο πιλότος της Ferrari θα ξεκινήσει από την έκτη τον αυριανό αγώνα. Αυτό προκύπτει μετά από την απόφαση των αγωνοδικών, αφού εξέτασαν προσεκτικά ό,τι έκανε ο Γερμανός κατά τη διάρκεια του Q2, υποστηρίζοντας ότι ο 4άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής παρεμπόδισε τον Carlos Sainz.

Σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, ο 30χρονος είχε ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο του, αλλά συνέχιζε να βρίσκεται στην αγωνιστική γραμμή της πρώτης στροφής, παρόλο που γυρνούσε στα pits, με τον Vettel να λέει ότι είχε προσπεράσει προηγουμένως τον Sainz, στο τέλος του γρήγορου γύρου του, και πως θεώρησε ότι ο Ισπανός θα έμπαινε στα pits.

Αυτό δεν συνέβη, με τη Ferrari να μην ενημερώνει τον Seb, ο οποίος δεν είχε δει ότι ο οδηγός της Renault βρίσκεται πίσω του. Οι αγωνοδίκες δικαιολογούν την απόφασή τους λέγοντας ότι ο Vettel δε θα έπρεπε να κινείται στην αγωνιστική γραμμή με τόσο χαμηλή ταχύτητα, γι’ αυτό και του έδωσαν ποινή τριών θέσεων στην αυριανή εκκίνηση, μαζί με έναν βαθμό ποινής στην Super License.

Έτσι, θα ξεκινήσει τελικά πίσω από τους Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Max Verstappen και Romain Grosjean, ενώ η προσθήκη τρίτης ζώνης DRS αναμένεται να βοηθήσει την προσπάθεια του Γερμανού για να ανέβει στο βάθρο.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...