Η McLaren δεν θέλει πλέον να εστιάζει στην αύξηση της ιπποδύναμης ώστε να κάνει τα μοντέλα της γρηγορότερα, αλλά στη μείωση του βάρους. Μάλιστα στόχος της είναι η τάση αυτή να ακολουθεί από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Mike Flewitt, CEO της βρετανικής εταιρίας, πιστεύει πως η εταιρία του μπορεί να γίνει ηγέτης στη κατασκευή ελαφριών υλικών που θα κάνουν τα αυτοκίνητα γρηγορότερα και πιο αποδοτικά, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο, κάτι που θα μεταφραστεί και σε λιγότερους ρύπους. Το νέο McLaren Composites Technology Center στο Yorkshire, θα συμβάλει στη δημιουργία νέων ελαφριών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στα μοντέλα της McLaren, αλλά και στα αυτοκίνητα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το αφεντικό της McLaren πρόσθεσε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Αγγλίας θα πρέπει να συνεργαστούν με την κυβέρνηση προκειμένου να αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ τους, που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ελαφριών υλικών.

Το ΜcLaren Composites Technology Center εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και εκεί 200 εργαζόμενοι θα κατασκευάζουν μεταξύ άλλων, τα carbon πλαίσια για όλα τα αυτοκίνητα δρόμου της εταιρίας.

Το εργοστάσιο βρίσκεται περίπου τρεις ώρες μακριά από το Woking, τα κεντρικά της McLaren, με 40 μηχανικούς της να δουλεύουν στο πανεπιστήμιο του Sheffield, στο τμήμα Advanced Manufacturing Research Centre.