Red Bull: Διεκδικούμε και τους δύο τίτλους

Σχετικά άρθρα

Έχουν πραγματοποιηθεί οι εννιά από τους 21 αγώνες μέχρι στιγμής και τα πράγματα είναι μοιρασμένα όσον αφορά τις νίκες. Mercedes, Ferrari και Red Bull έχουν από τρεις νίκες, με την αυστριακή ομάδα να κερδίζει τον εντός έδρας αγώνα γι’ αυτή, μετά από ένα καταστροφικό Grand Prix για τη γερμανική ομάδα, η οποία έδειχνε το φαβορί.

Παρά τη νίκη και τη διπλή εγκατάλειψη των Mercedes, η ομάδα του Milton Keynes εξακολουθεί να απέχει πολύ από την κορυφή, και πιο συγκεκριμένα 58 βαθμούς, οι οποίοι δεν καλύπτονται καθόλου εύκολα αν σκεφτούμε την ανταγωνιστικότητα της W09. Παρ’ όλα αυτά, ο Christian Horner θεωρεί ότι η RBR θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερους βαθμούς καθαρά και μόνο βάσει της απόδοσης, καθώς έχουν χαθεί πολλοί πόντοι λόγω της αξιοπιστίας ή των ατυχημάτων που έχουμε δει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αζερικό Grand Prix.

Εννιά αγώνες, τρεις νίκες, όπως ακριβώς η Ferrari και η Mercedes. Η αχίλλειος πτέρνα μας είναι ότι δεν παίρνουμε βαθμούς και με τα δύο μονοθέσια, είτε λόγω αξιοπιστίας είτε λόγω ατυχημάτων. Η Formula 1 έχει πολλά «αν», «αλλά» και «ίσως», όμως, αν κοιτάξετε τις θέσεις που βρεθήκαμε και θα έπρεπε να ήμασταν, τότε σίγουρα θα έπρεπε να ήμασταν πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, αλλά ο πίνακας είναι λίγο διαφορετικός από αυτό.

Μειώσαμε τη διαφορά στους τελευταίους αγώνες, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Έχουμε 12 ακόμα αγώνες. Οπότε νομίζω ότι θα πρέπει να μας θεωρείτε ως outsider. Σίγουρα, μέσα στην ομάδα θέλουμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε και τα δύο μονοθέσια μπροστά από των αντιπάλων μας.

Ο επί κεφαλής της Red Bull θεωρεί ότι η ομάδα του βρίσκεται στη διεκδίκηση και των δύο πρωταθλημάτων, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει να μην υπάρξει ποινή στην Ουγγαρία, διότι παραδοσιακά το Ουγγρικό Grand Prix είναι πολύ θετικό για τους Αυστριακούς.

Υπάρχουν κάποιες πίστες που έρχονται, οι οποίες θα πρέπει να ταιριάζουν στα δυνατά μας στοιχεία, όπως η Ουγγαρία και η Σιγκαπούρη. Υπάρχουν πίστες που δε θα είμαστε τόσο καλοί, αλλά ένα από τα χαρακτηριστικά μας ως ομάδα είναι ότι είμαστε εξαιρετικά ευέλικτοι. Υπήρξαμε δημιουργικοί όσον αφορά την στρατηγική. Σαν ομάδα δουλεύουμε εξαιρετικά καλά. Οπότε, πιστεύω ότι θα έχουμε μια ευκαιρία και για τα δύο πρωταθλήματα, και σίγουρα δεν έχουμε ξεγράψει τίποτα σ’ αυτό το σημείο.

Πιθανώς θα πρέπει να υποστούμε κάποια ποινή κοντά στο Hockenheim, επειδή θα θέλαμε να την αποφύγουμε στην Ουγγαρία. Η Ουγγαρία είναι ευκαιρία-κλειδί για ‘μάς, σε μια πίστα με χαμηλές απαιτήσεις στη δύναμη, ελπίζοντας ότι θα παλέψουμε για τη νίκη.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...