Στα τέλη Οκτωβρίου ο Christian Horner είχε δηλώσει ότι η Red Bull θα δίνει περιθώριο 2-3 αγώνων (σ.σ. μέχρι το GP στην Τουρκία), ώστε ο Alexander Albon να δείξει την ταχύτητά του και η εταιρία να του ανανεώσει το συμβόλαιο και για το 2021.

Φαίνεται, όμως, ότι η Red Bull θέλει να δώσει παραπάνω χρόνο στον Ταϊλανδό, καθώς μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν η ομάδα δήλωσε ότι θα αποφασίσει για το μέλλον του Alexander Albon μετά τον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν, που θα διεξαχθεί στο Abu Dhabi στις 11-13 Δεκεμβρίου.

Η Red Bull έχει δηλώσει ανοιχτά ότι αν αντικαταστήσει τον Albon για το επόμενο έτος, θα κοιτάξει οδηγούς εκτός του προγράμματος της, με τους Sergio Perez και Nico Hulkenberg να είναι οι δύο πιο πιθανές επιλογές. Ο Albon δυσκολεύεται όλη τη χρονιά να ακολουθήσει από κοντά τον ρυθμό του Verstappen, αλλά σημείωσε το δεύτερο του βάθρο στο Μπαχρέιν την Κυριακή.

Παρότι ο Albon ήτα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην τέταρτη θέση, με διαφορά έως και 30 δευτερόλεπτα από τον Verstappen, κατάφερε να τερματίσει την τρίτη θέση, χάρη στο μηχανικό πρόβλημα της Racing Point του Sergio Perez, δύο γύρους πριν την καρό σημαία, με τον Christian Horner να δηλώνει μετά τον αγώνα:

Νομίζω ότι ο Alex οδήγησε πολύ καλά σήμερα. Ο Sergio ήταν άτυχος, ο Alex επωφελήθηκε από την ατυχία του και νομίζω ότι αυτό πρέπει να δούμε από τον Alex. Επανήλθε πολύ ισχυρός μετά το ατύχημα του την Παρασκευή. Προφανώς, μετά την έξοδο που είχε, πήρε την τέταρτη θέση στις κατατακτήριες, ήταν εκεί για να εκμεταλλευτεί την ατυχία του Sergio και τερμάτισε στο βάθρο. Είναι το πρώτο μας διπλό βάθρο από την Ιαπωνία το 2017. Είναι το πρώτο μας βάθρο στο Μπαχρέιν από το 2013. Νομίζω λοιπόν ότι σήμερα (σ.σ. Κυριακή) ήταν μια καλή μέρα για τον Alex.

Μιλώντας για το μέλλον του Albon, ο Horner πρόσθεσε:

Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί πριν τον τελευταίο αγώνα. Του δίνουμε κάθε ευκαιρία, θέλουμε να πετύχει. Νομίζω ότι ήμασταν ξεκάθαροι με ημέρες όπως η σημερινή τον βοηθούν, αλλά υπάρχουν ακόμη δύο αγώνες. Ο Sergio κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά για να διασφαλίσει ότι παραμένει υπό εξέταση και σήμερα ο Alex ήταν τυχερός και ανέβηκε στο βάθρο.