Ένα Grand Prix που η Mercedes θέλει να ξεχάσει γρήγορα είναι το Αυστριακό. Η γερμανική ομάδα γνώρισε διπλή εγκατάλειψη, αφού και οι δύο W09 χτυπήθηκαν από προβλήματα αξιοπιστίας, κάτι που σίγουρα δεν βλέπουμε συχνά. Τα δύο προβλήματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους, καθώς αρχικά ο Valtteri Bottas έχασε υδραυλική πίεση και δεν μπορούσε να αλλάξει ταχύτητες, ενώ αργότερα ο Lewis Hamilton αντιμετώπισε πρόβλημα με την αντλία καυσίμου.

Η ομάδα του Brackley ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν έχει να κάνει με το νέο power unit που έκανε ντεμπούτο στη Γαλλία, και τώρα έχουν ετοιμάσει μια ανασχεδιασμένη αντλία καυσίμου, την οποία θα χρησιμοποιήσουν από το Βρετανικό Grand Prix όλες οι ομάδες με τον γερμανικό κινητήρα, προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Hamilton, η λύση στο πρόβλημα ήταν πραγματικά πολύ γρήγορη, κάτι που δείχνει πόσο ενωμένη είναι η ομάδα και πόσο αποφασισμένοι οι μηχανικοί για μια δυνατή συνέχεια.

Είμαστε περισσότερο ενωμένοι από κάθε άλλη χρονιά. Κι ενώ ήταν μια επώδυνη εμπειρία, μας έχει φέρει πιο κοντά και μας έχει κάνει πιο δυνατούς. Έχουν υπάρξει κάποιες διορθώσεις. Αμέσως μετά τον αγώνα, με το που πήραν το μονοθέσιο, εκείνο το απόγευμα υπήρξε μια λύση που είχε σχεδιαστεί και την δοκίμασαν. Η ομάδα ήταν τρομερή σε αυτό και είμαι σίγουρος πως έχουμε κάνει τα πάντα για να βεβαιωθούμε ότι δε θα συμβεί ξανά.