Μετά την χθεσινή διαρροή, η Audi παρουσιάζει επίσημα το ανανεωμένο TT. Οι αλλαγές μπορεί να είναι διακριτικές, αλλά τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Έτσι, βλέπουμε ότι το γερμανικό μοντέλο διαθέτει νέα γρίλια και νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, με τις επιρροές από το TT RS να είναι εμφανείς. Νέες είναι και οι ζάντες διαστάσεων από 18″ έως 20″, ενώ επανασχεδιασμένος είναι και ο διαχύτης, που ενσωματώνει τις νέες απολήξεις της εξάτμισης.

Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε μεταξύ άλλων, θερμαινόμενους καθρέπτες, αισθητήρες βροχής και φωτός, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, σύνδεση Bluetooth, φωτιζόμενες θύρες USB και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο TFSI απόδοσης 197 ίππων με 320 Nm ροπής στην έκδοση 40 TFSI, ενώ οι εκδόσεις 45 TFSI και 45 TFSI Quattro φορούν έναν 2,0-λιτρο κινητήρα απόδοσης 245 ίππων με 370 Nm ροπής. Το TT S αποδίδει 306 άλογα με 400 Nm ροπής από τον 2,0-λιτρο κινητήρα.

Οι εκδόσεις 40 TFSI και 45 TFSI προσφέρονται είτε με μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο, είτε με αυτόματο κιβώτιο S Tronic 7 σχέσεων. Οι εκδόσεις 45 TFSI Quattro και TT S διαθέτουν αποκλειστικά το 7-τάχυτο S Tronic κιβώτιο.

Η Audi λανσάρει και την επετειακή έκδοση “Audi TT 20 years”. Θα βγει σε μόλις 999 μονάδες στη παραγωγή και διαθέτει ορισμένες πινελιές εμπνευσμένες από το TT Roadster concept που παρουσιάστηκε το 1995. Είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα, φορά Matrix OLED πίσω φωτιστικά σώματα, γκρι μεταλλικές ζάντες 19″, ειδικά σήματα και καφέ δερμάτινες επενδύσεις.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, με τα βιβλία παραγγελιών να ανοίγουν στα τέλη του Σεπτέμβρη.