1.050 ιδιοκτήτες Tesla Model S στη Γερμανία θα πρέπει να παραιτηθούν της επιδότησης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ύψους 4.000 ευρώ, καθώς η αξία των οχημάτων τους ξεπερνά το όριο καταλληλότητας.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομικών και Ελέγχου Εξαγωγών δήλωσε ότι μόνο οχήματα αξίας ίσης ή μικρότερης των 60.000 ευρώ πληρούν τις προϋποθέσεις για το «περιβαλλοντικό μπόνους» της Γερμανίας, που έχει σκοπό να ενισχύσει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Tesla Model S αφαιρέθηκε από τη λίστα των επιδοτήσεων στις 30 Νοεμβρίου του 2017, έπειτα από ανακάλυψη του γραφείου ότι η εταιρία κατασκεύασε οχήματα υψηλότερων προδιαγραφών αξίας που ξεπερνούσε τα 60.000 ευρώ.

Το επίδομα πρέπει να επιστραφεί από 800 αγοραστές που το έλαβαν, και άλλοι 250 που είχε θεωρηθεί ότι πληρούσαν τα κριτήρια θα πρέπει να ενημερωθούν ότι δεν πρόκειται να το λάβουν,

δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου την Τετάρτη.

Οι καταναλωτές που αγόρασαν αυτοκίνητα Tesla αξίας μικρότερης των 60.000 ευρώ μπορούν ακόμα να κάνουν αίτηση για το μπόνους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Η Tesla δήλωσε ότι θα προσβάλλει την απόφαση και θα πληρώσει η ίδια το μπόνους στους πελάτες της, μέχρι να επιλυθεί το θέμα.

Η αυθαίρετη απόφαση για την προσωρινή αφαίρεση της Tesla από τη λίστα των οχημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις για το περιβαλλοντικό μπόνους ήταν αδικαιολόγητη, αντίθετη με τους στόχους του προγράμματος, και άδικη για τους πελάτες μας,

Οι Γερμανοί πελάτες μας είχαν πάντα τη δυνατότητα να παραγγείλουν μια απλή παραλλαγή του μοντέλου S, που είναι εντός του ορίου καταλληλότητας, και αυτά είναι τα αυτοκίνητα που τους παραδίδονται,

ανέφερε σε δήλωση της η Tesla.